Sari la conținut

Adevărul despre brocoli. Ce se întâmplă daca mănânci mult

De ce sa consumi mai mult brocoli? Grecii și romanii mâncau broccoli în urmă cu 2.000 de ani, însă a devenit popular în Europa abia în secolul al XVI-lea. Acum, datorită studiilor științifice, avem o mulțime de motive pentru a include broccoli în dieta noastră.

Adevărul despre brocoli. Ce se întâmplă daca mănânci mai mult

De exemplu, în timp ce mâncăm broccoli, avem grijă de sănătatea noastră în diferite domenii: această legumă promovează sănătatea ochilor, susține imunitatea și poate chiar ne poate îmbunătăți capacitatea mentală.

Conform Bright Side, am întocmit o listă cu principalele avantaje ale consumului de broccoli, care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine și mai sănătoși.

1. Poate ajuta la menținerea mai sănătoasă a organelor de reproducere

În general, persoanele care mănâncă mai multe fructe și legume sunt mai puțin predispuse să dezvolte anumite tipuri de cancer. Diferite studii au constatat că broccoli nu face excepție. Adăugarea acestuia în dieta ta ar putea contribui la reducerea șanselor de apariție a unor tipuri de cancer, în special a celor care au legătură cu organele de reproducere.

 

2. Promovează sănătatea ochilor

Printre altele, broccoli conține componente care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Acești compuși pot îmbunătăți vederea și pot lua parte la reducerea riscului de boli oculare legate de vârstă, precum cataracta. Oamenii de știință recomandă persoanelor în vârstă să mănânce mai mult broccoli, astfel încât să le ajute să evite unele probleme oculare.

 

3. Îmbunătățește glicemia

Un alt motiv pentru a adăuga mai mult broccoli în dieta ta este capacitatea sa de a aborda diabetul. Studiile care examinează diabetul de tip 2 au arătat că unele componente găsite în broccoli pot contracara efectele bolii. Leguma îmbunătățește toleranța la glucoză și poate fi utilă pentru cei care au diabet de tip 2.

4. Promovează o piele sănătoasă

Nu toată lumea știe că broccoli este o sursă majoră de vitamina C și, de fapt, conține mai multă decât portocalele, fiind responsabilă pentru sinteza colagenului și sănătatea pielii.

Așadar, dacă mănânci mai mult broccoli îți poate îmbunătăți pielea. În plus, o altă componentă pe care o conține ajută la reducerea înroșirii pielii și a inflamațiilor cauzate de expunerea la soare.

5. Susține imunitatea

Atunci când vorbim despre vitamina C din broccoli, merită menționat faptul că aceasta joacă un rol important și în funcția imunitară. Mai mult, consumul de broccoli poate proteja împotriva unor probleme respiratorii. Așadar, pentru a-ți crește imunitatea, îți sugerăm să mănânci mai mult, dar ține cont că este mai bine să îl consumi crud pentru a nu-și pierde beneficiile esențiale.

6. Ajută la pierderea în greutate

Dacă te lupți cu greutatea excesivă, îți sugerăm să adaugi broccoli în dieta ta. Broccoli este foarte scăzut în calorii și este, de asemenea, o legumă bogată în fibre asociată cu pierderea în greutate. Legumele care sunt bogate în fibre îi fac pe oameni să se simtă mai sătui după ce le mănâncă. Așadar, dacă mănânci broccoli, te poți simți mai sătul decât în timp ce mănânci alte alimente și, având în vedere cât de puțin caloric este, poți pierde în greutate ca urmare.

7. Îmbunătățește abilitățile mentale

În cele din urmă, unii nutrienți din broccoli pot îmbunătăți abilitățile mentale și pot asigura funcționarea normală a creierului. Un studiu a demonstrat că broccoli poate încetini unele dintre procesele de îmbătrânire. Așadar, dacă ești o persoană în vârstă, îți sugerăm cu tărie să mănânci mai mult din această legumă, deoarece te poate ajuta să îți menții creierul și memoria în formă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: