Sari la conținut

Mihaela Bilic dezvăluie leguma minune care vindecă durerile de stomac. „Este numărul unu în protecția anticancer”

Mihaela Bilic
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Mihaela Bilic, despre alimentul care nu expira

Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit leguma cu proprietăți anti-cancer care ne ajută să scăpăm și de durerile de stomac.

Sună ca o nebunie. Bacteriile numite H. pylori provoacă majoritatea ulcerelor de stomac, așa că de ce să nu ucizi bacteriile cu antibiotice și să vindeci ulcerele? Se pare că H. pylori este un mic insectă dur, care supraviețuiește tratamentului cu antibiotice la o persoană din cinci.

Așa că, atunci când oamenii de știință de la Școala de Medicină Johns Hopkins din Baltimore au auzit că mai multe persoane care consumau germeni de broccoli au observat că simptomele ulcerului de stomac se ameliorează, au investigat. Și au descoperit că un compus germinat de broccoli numit sulforafan ar putea avea succes acolo unde antibioticele au eșuat – împotriva H. pylori care pândea în interiorul celulelor unde antibioticele nu pot merge și împotriva formelor de bacterii care erau rezistente la antibiotice.

Citeste si:

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Instragram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.