Sari la conținut

Leguma numărul 1 care topeşte zahărul din sânge la persoanele cu diabet

alimente pentru diabetici
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că adoptarea unei diete corecte duce la pierderea în greutate şi, în multe cazuri, la remisia acestei boli. 

Astfel, s-a demonstrat ca dietele cu formule complete din punct de vedere nutrițional, dar cu un conținut scăzut de calorii, sunt cea mai eficientă abordare alimentară pentru a opentru a ţine sub control glicemia la diabetici.

O legumă accesibilă este cunoscută de mult timp pentru beneficiile sale impresionante pentru sănătate, de la protejarea împotriva cancerului până la furnizarea corpului cu nutrienți care pot susține sănătatea inimii și a creierului. În plus, broccoli este un mijloc excelent de scădere a nivelului de zahăr din sânge.

Abundă în nutrienţi

Leguma cruciferă este bogată în nutrienți precum vitaminele A, C, K, acid folic, fibre și potasiu de care organismul are nevoie pentru a funcționa bine, scrie Eatingwell. Broccoli are beneficii speciale pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Sulforafanul, un compus care conține sulf care se găsește în legumele crucifere, care le conferă gustul specific, poate ajuta la controlul nivelului ridicat de zahăr din sânge și a rezistenței la insulină. De asemenea, este capabil să reducă stresul oxidativ care dăunează vaselor de sânge.

leguma benefica pentru organism
Sursa foto: arhiva: Doctorul Zilei

Consumul de broccoli este o altă modalitate pentru persoanele cu zahăr din sânge ridicat de a rămâne hidratate, spune medicul endocrinolog Angelina Banuelos-Gonzalez. Potrivit acesteia, atunci când nivelul zahărului apare şi riscul de deshidratare, deoarece nivelurile ridicate de glucoză provoacă urinări mai dese. Broccoli este compus în proporţie de 90% din apă, așa că un consum de fructe și legume proaspete ajută organismul să rămână hidratat.

În același timp, nutriționiștii observă că broccoli poate fi consumar atât proaspăt, cât și congelat. Potrivit USDA, dacă cumpărați broccoli proaspăt, acesta se poate păstra timp de trei până la cinci zile la frigider, păstrând toate vitaminele și mineralele.

Beneficii medicale multiple

Numeroase studii au demonstrat că această legumă poate scădea nivelul colesterolului. Broccoli este, de asemenea, folosit pentru a preveni bolile intestinale și atacurile de cord.

În plus, poate încetini procesul de îmbătrânire a organismului, fiind capabil să prevină apariţia bolilor genenerative legate de vârstă.

Testarea glicemiei este esenţială 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

Mulți pacienți cu diabet nu reușesc să identifice problema și să înțeleagă prin orice simptome clare că au nevoie de consultație medicală. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge nu se simt adesea până când nivelurile sunt într-adevăr prea mari.

De aceea, controlul și urmărirea sunt recomandate cu tărie, mai degrabă decât să se bazeze pe manifestarea simptomelor și să se determine starea de sănătate doar pe baza acestora. Cu toate acestea, dacă ar fi să identificăm simptomele glicemiei crescute, două simptome ies în evidență ca fiind primele și cele mai recunoscute.

Pericolele hiperglicemiei

Nivelul ridicat de zahăr din sânge sau hiperglicemia pot afecta persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și de tip 2. Mulți dintre aceștia pot să nu recunoască simptomele, mai ales dacă nu sunt bine informați, iar acest lucru creează un pericol real de afectare a nervilor, vaselor de sânge și a organelor acestora dacă nivelurile lor de zahăr din sânge rămân ridicate prea mult timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.