joi, mai 26, 2022

În România s-a atins astăzi din nou record de cazuri noi de COVID-19 diagnosticate în 24 de ore, peste 19.100. Și chiar dacă în spitale nivelul pacienților infectați cu coronavirus internați este sub cel înregistrat în valul precedent al pandemiei, medicii atrag atenția că și varianta Omicron poate duce la forme severe ale bolii.

Adevărul despre eficiența vaccinarii împotriva tulpinii Omicron. Dr. Florescu: „Lucrurile au fost stabilite”

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a precizat astăzi că, în prezent, la secția ATI, este un astfel de caz grav.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Doctorul Simin Florescu a atras atenția că în continuare este importantă prezentarea la centrele ambulatorii de evaluare imediat după primele simptome pentru ca medicamentele antivirale să fie eficiente și că principala metodă de prevenire a infectării este vaccinarea.

Dr. Florescu: Lucrurile au fost stabilite până la acest moment

„Vacinarea este singura metodă eficientă şi administrabilă pe scară largă. Aceasta nu trebuie abandonată în favoarea niciunei medicaţii, pentru că nu există profilaxie cu antivirale. Antiviralele sunt substanţe care se administrează la pacienţii bolnavi, cu diverse criterii. În schimb, vaccinarea ne previne îmbolnăvirea.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

În cazul tulpinii Omicron, deja lucrurile au fost stabilite până la acest moment, şi anume vaccinurile de tip ARN Mesager acoperă şi conferă o imunitate bună împotriva tulpinii Omicron, în cazul administrării a trei doze, deci după două doze acoperirea pe Omicron este cam de 30-40%, după doza booster, doza trei, acoperirea ajunge undeva la 90%, deci rămâne în parametri foarte buni după a treia doză”, este declarația făcută de Simin Florescu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private