miercuri, martie 22, 2023

Adevărul despre regimul pe grupe de sânge. Nutritionistul Mihaela Bilic este de părere că nu există vreo legatură între modul în care reacționează o persoană la un regim și grupa sa de sânge.

Specialistul spune că metabolismul și reactia organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta și că secretul constă în a ne abține de la mâncare și a avea porții moderate. „Cu alte cuvinte, orice cură de slăbire funcționează dacă te ții de treabă!, a mai spus Bilic.

Te-ar mai interesa: Medic: Senzația care ar putea fi ‘primulR...

„Regimul pe grupe de sânge este o mare vrăjeală

A fost la moda in anii 90 si multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore si Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sange. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slabit eficient si scaderea riscului de boli cronice daca consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine.

Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vanatori si pot manca mai multe proteine, dar trebuie sa reduca cerealele si produsele lactate.

Cei cu grupa A sunt agricultori si vor pune accentul pe cereale, legume si fructe iar lactatele si carnea rosie vor fi eliminate.

Te-ar mai interesa: Substanța din aceste produse de curățenie poate du...

Cei cu grupa B sunt considerati echilibrati, au de eliminat porumbul, graul leguminoasele boabe si carnea de pui. In schimb au chimie buna cu produse lactate, carnea, ouale si legumele verzi.

In grupa AB avem oamenii moderni, care imbina stilurile vegetarian si carnivor moderat. Pentru ei sa recomanda lactate fructe de mare si legume iar carnea rosie cu moderatie.

Mihaela Bilic: „Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții”

Desi cartea lui Adamo a fost vanduta in mai mult de 7000 de exemplare si tradusa in 52 de limbi, la baza acestor afirmatii nu a existat nicio demonstratie stiintifica. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost si un grup de cercetatori canadieni care au facut un studiu pe 1455 de participanti.

Te-ar mai interesa: LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezis...

Timp de o luna acestia au urmat dieta potrivita fiecarei grupe de sange, insa rezultatele au fost identice cu rezultatele obtinute printr-o cura de slabire obisnuita.

Felul in care o persoana reactioneaza la un regim nu are nicio legatura cu grupa lui de sange, ci cu capacitatea de a respecta o dieta saraca in calorii, cu continut redus de zahar si grasimi. Cu alte cuvinte orice cura de slabire functioneaza, daca te tii de treaba!

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă de la OMS: Europa riscă să rămână...

Nu grupele de sange sunt secretul, ci moderatia si abtinerea de la mancare. Nu va amagiti, din zahar, fainoase si grasime ne ingrasam cu totii, indiferent de grupa de sange!”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private