joi, ianuarie 27, 2022

Adrian Gheorghe, CNAS, despre vaccinarea pe tot parcursul vieții: Se fac pași importanți/Mai avem mult până la nivelul statelor UE.

Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, este de părere că vaccinarea pe viață pentru pacienții cu boli cronice este un subiect care se poate concretiza în viitor.

Șeful CNAS a explicat, potrivit DCMedical, în contextul pandemic din ultimul an și jumătate, autoritățile trebuie să aibă în vedere și să se axeze prin programe clare și eficiente pe conceptul de prevenție. Prevenția este un concept nou introdus în sistemul asigurărilor și evident, prevenția înseamnă mai puțină suferință și mai puține fonduri cheltuite în viitor.

Te-ar mai interesa: Vestea momentului despre Omicron. Arafat: Este o s...

Iar o modalitate prin care se poate realiza prevenția ar fi prin vaccinarea persoanelor cu boli cronice pe tot parcursul vieții.

„Sunt, într-adevăr, multe teme din care putem aborda prevenția. Și încep cu cel mai important mesaj. Prevenția este o necesitate pentru România! Acum nu este un deziderat, ca să ne asigurăm că vorbim despre același lucru. Deci trebuie să facem prevenție și sper că pandemia ne-a arătat asta!

Legat de vaccinarea pe parcursul întregii vieți, (…) am avut o întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății cu reprezenți ai ministerului și reprezentanți ai organizației de pacienți, mai ales cu cei cu afecțiuni cronice care susțin asta. Se fac pași în acest sens.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Pasul imediat stabilit în urma acelei întâlniri este, din nou, să definim cam ce vrem. Pentru că dacă ne comparăm cu schemele de vaccinare pe parcursul vieții de la nivelul Uniunii Europene, mai avem mult de mers până acolo.

Trebuie făcută o analiză care să scoată în evidență prioritățile de vaccinare pe parcursul întregii vieți, care să aibă în vedere și implicațiile lor financiare pentru buget. Și să elaborăm un calendar despre cam cum ar arăta o viziune pentru a face pași în acest sens.

Te-ar mai interesa: Alternativă dulce pentru diabetici. Copiii diagnos...

Această analiză trebuie efectuată de specialiști în sănătate publică și așa mai departe (…) Dar nu este condiționată! Deci cred că dialogul este într-un punct foarte bun acum, pentru a se trasa în primul rând viziunea și obiectivele, a se face niște calcule”, a declarat Adrian Gheorghe, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private