miercuri, august 10, 2022

Medicul infecționist Adrian Marinescu, cadru medical la Spitalul Matei Balș din Capitală, vorbește despre evoluția pandemiei de coronavirus și cum este acum situația în spitalele de boli infecțioase. De asemenea, cadrul medical atinge subiectul iesteriei și a panicii care au luat cu asalt populația, dar și autoritățile în gestionarea situației epidemiologice.

Pandemia nu s-a încheiat, dar există nuanțe. Din punct de vedere științific, nu este o ușă pe care o poți închide. (…) Când a apărut prima dată varianta din Marea Britanie a fost un interval de două luni, două luni și jumătate până am avut cazuri peste tot. Acum dacă vorbim despre tulpina indiană, ne putem gândi că la toamnă va fi un număr mare de infectări, dar asta nu înseamnă o presiune pe sistemul medical”, a spus Adrian Marinescu în cadrul emisiunii moderate de Marius Tucă.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Invitatul lui Marius Tucă a precizat că principala lecție pe care a primit-o în pandemie este că isteria și panica nu au ajutat la nimic.

Trebuie să gândim la rece. Aș face cu mai mult calm lucrurile astea. Să ne aducem aminte de discuția legată de suprafațe, ce nebunie era. Aș pleca de la ideea că o infecție virală poate ridica probleme, pentru că sunt imprevizibile, afectează organismul”, a punctat medicul infecționist.

Apropo de oameni care poartă masca în momentul în care nu ar mai fi nevoie, se întâmplă doar în România. Ne întoarcem tot la panică și la faptul că lucrurile au fost imprevizibile și nu sunt foarte clare”, a punctat sursa menționată anterior.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Medicul de la „Matei Balș” a vorbit cu Marius Tucă și despre campanie de vaccinare din România.

Cu câteva excepții, peste tot a mers prost (campania de vaccinare – n.red.). Cei care au rămas în etapa a treia nu sunt vulnerabili. Sunt tinerii. Pentru că acest curent al antivacciniștilor chiar a contat”, a conchis doctorul infecționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private