marți, iunie 6, 2023

Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri dureroase despre fiul său: „A încercat să se sinucidă la școală. A vrut să sară pe geam”.

Din păcate, fenomenul de bullying este unul din ce în ce mai des întâlnit în România. Consecințele bullying-ului fizic și/sau psihologic asupra copiilor victimă sunt deosebit de grave.

De la motivație scăzută pentru activitățile școlare, la tulburări ale somnului, lipsa apetitului alimentar, vătămări fizice, anxietate sau depresie, până la lipsa dorinței de a mai trăi, copiii abuzați de către colegii lor se află adesea pe marginea prăpastiei emoționale.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Copiii care sunt supuși fenomenului de bullying sunt adesea fiii sau fiicele unor celebrități, ceea ce pune și mai multă presiune pe managerierea situației în care se găsesc. Este și exemplul fiului cel mare al Adrianei Bahmuțeanu, care a fost la un pas să-și piardă viața, după ce a fost constant bătut și supus unor acte de cruzime de către colegii săi de școală.

Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri dureroase despre fiul său: „A încercat să se sinucidă la școală. A vrut să sară pe geam”.

În cadrul emisiunii online „În oglindă”, prezentată de Mihai Ghiță, Adriana Bahmuțeanu a povestit cu lacrimi în ochi ororile prin care a trecut fiul său.

„Directoarea scolii nu îmi permitea să vin la scoală, nu intervenea în niciun fel. I-am făcut plângere penală și din cauza asta nici acum nu a ieșit din pușcărie.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Din cauza ei s-au întâmplat multe astfel de lucruri, din cauza ei, băiatul meu a vrut să se sinucidă la școală, a încercat să sară de pe geam pentru că nu a luat atitudine și copilul nu mai voia să meargă la scoală pentru că îl băteau ceilalți copii.

Am avut și imagini pe care le-am depus la dosar. Am intervenit și la Protecția Copilului și aia au stat destul de mult în pasivitate până să intervină. Pe fondul asta, eu nu puteam în casa să merg nici până la baie, copilul având aceasta tentație de a sari pe geam fiind modul lui de apărare, iar cel mic trebuia să îl baricadeze, să îl tina cumva să-l protejeze să nu sara pe geam.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Am trăit un coșmar pentru că nu puteam să îi duc la psiholog. Nu puteam să îi tratez, nu știam ce se întâmplă”, a dezvăluit Adriana Bahmuţeanu.

„Vezi cum copilul tău suferă, tu suferi și nu știi cum să ieși din cercul asta al suferinței”

Adriana este acum masterand în Psihologie clinică la Universitatea Hyperion și consilier de dezvoltare personală pentru familie, parenting și divorț, iar în 2022 își va lua diploma de psihoterapeut.

„Mă simțeam incapabila să manageriez situația. La scoală trebuia să-l duc, acolo manca cafteală, nu aveam cum să intru, intram pe geam, l-am luat din clasa din mijlocul elevilor.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

M-am dus la directoare și i-am zis: „Te bag la pușcărie pentru rele tratamente aplicate minorului și neglijenta în serviciu și abuz”. Eu aveam doua atacuri din partea fostului soț și a scolii și din partea celorlalți părinți care făceau gălăgie că al meu face scandal.

Păi dacă copiii lor treceau prin situația asta? S-a dovedit că cei doi care îl băteau pe fiul meu proveneau din familii conflictuale, divorțate pentru că ei făceau ce vedeau acasă, îl cafteau pe fiu-meu. Le-am făcut și lor plângere penala, ori veniți cu mine la psiholog cu copilul, la consilierul scolar, ori vă bag la pușcărie și i-am potolit pe toți.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

Aici e problema, în Romania, că să duci copilul la psihoterapeut trebuie să ai acordul ambilor părinți și după divorț daca nu ai acordul, riști să dea în judecata psihoterapeutul. Eu l-am dus la psiholog, la psihiatru, i-au dat niste medicamente homeopate, ambii s-au trezit cu plângeri penale.

Au fost la politie la procuratura, în Instanță, hartuiți de fostul meu soț. Nu îl poți ajuta în aceasta situație și vezi cum copilul tău suferă, tu suferi și nu știi cum să ieși din cercul asta al suferinței. Eu de asta m-am apucat de psihologie. Mă apuc eu și învăț. Am găsit puterea de la Dumnezeu”, a mai spus Adraina Bahmuțeanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private