Sari la conținut

Advertismentul ANCP-ului privind produsele sanitare neconforme. Care sunt produsele de care să te ferești?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a emis o nouă atenționare privind  produsele sanitare neconforme apărute pe piață.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că încă 4 notificări ale României, în ceea ce privește alerte privind produsele sanitare neconforme de pe piață, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Direcția de Control și Supreveghere Piață din cadrul ANPC a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetățeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenție sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment.  Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE, ” a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC, într-un comunicat publicat săptămâna trecută de ANPC 

Scopul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este acela de a informa operatorii economici să fie vigilenți înainte de a comercializa un produs. Ei sunt sfătuiți să consulte site-ul ANPC și site-ul Comisiei Europene pentru a se asigura că produsele pe care vor să le aducă pe piață nu intră în categoria de ”produse interzise comercializării”.

Lista produselor neconforme

Prima mască provine din Republica Populară Chineză. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

A doua mască, de aceeași proveniență, poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant.În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare.

A treia mască, din Republica Populară Chineză, poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant.

A patra mască este destinată copiilor. Produsul nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, este posibil ca purtătorul să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel