duminică, februarie 28, 2021

Oficial OMS. Ce nu știai despre masca de protecție. „Carantina ar putea fi evitată”.

Directorul Organizaței Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, Hans Kluge este de părere că situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar purta mască de protecție. În opinia sa, carantina ar trebui să fie „o soluție de ultimă instanță”.

„Dacă toți facem ce ține de noi, carantina poate fi evitată”, a declarat Kluge pentru CNN.

În momentul de față, se estimează că procentul celor care poartă mască este de 60%. Hans Kluge a declarat că dacă 95% dintre oameni ar purta mască, „nu ar fi nevoie de carantină”. Cu toate acestea, oficialul OMS a precizat că purtarea măștii nu este un remediu universal. De asemenea, acesta a îndemnat și la respectarea celorlalte măsuri de siguranță.

Directorul OMS în Europa a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în carantină. Este o măsură dură, ce necesită suport economic din partea statului. Duce la pierderi de locuri de muncă, perturbarea serviciilor de sănătate. În același timp, provoacă daune colaterale în ceea ce privește afecțiunile mentale, abuzul de substanțe și violența domestică.

Oficial OMS. Ce nu știai despre masca de protecție. „Carantina ar putea fi evitată”

În cadrul unui discurs susținut la Copenhaga, Kluge a avertizat și asupra „impactului negativ” în cazul ridicării bruște a restricțiilor. Țările europene încă se confruntă cu un număr mare de infectări și victime. Italia a înregistrat 753 de morți miercuri. Polonia a raportat astăzi 637 de morți, un număr record de victime pentru a doua zi la rând.

„Săptămâna trecută au murit peste 29.000 de oameni în Europa, o victimă la fiecare 17 secunde. Numărul mare de cazuri începe să copleșească sistemele de sănătate europene. Franța este de zece zile la 95% din capacitate în ceea ce privește zona de terapie intesiv, în timp ce sistemul sanitar din Elveția a ajuns la capacitate maximă”, a spus Hans Kluge.

Directorul OMS în Europa a spus că actualele restricții pe continent au dus la reducerea numărulul de cazuri săptămânale, de la 2 milioane la 1,8 milioane. El a mai spus că veștile bune legate de cele două vaccinuri reprezintă „un nou orizont”.

„Deși vaccinurile nu vor opri complet COVID-19 și nu ne vor răspunde la toate întrebările, reprezintă o mare speranță în războiul împotriva acestui virus”, a declarat Hans Kluge.

În același timp, acesta a avertizat că vaccinurile nu reprezintă „un glonț de argint”. Kluge a reaminit că producția și distribuția vor fi limitate, în special la început.

„Știm că vaccinul va veni prea târziu pentru acestă iarnă. Așa că trebuie să fim uniți și să implementăm măsurile pe termen lung care știm că funcționează”, a spus directorul OMS în Europa.

Ultimele stiri

Parteneri