Sari la conținut

Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea viscerală. Acestea sunt semnele pe care nu trebuie să le neglijați

toaleta
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro
greșeli

Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea viscerală. Acestea sunt semnele pe care nu trebuie să le neglijați

Nu toate formele de grăsime pot fi văzute cu ochiul liber: unele dintre ele sunt ascunse și una dintre cele mai riscante forme de grăsime stocate în cavitatea abdominală este cunoscută sub numele de grăsime viscerală.

Grăsimea viscerală este puternic asociată cu riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și tulburările metabolice, sau afecțiuni precum colesterolul ridicat, obezitatea și chiar hipertensiunea arterială. Cea mai proastă parte a grăsimii viscerale este că nu poate fi nici atinsă, nici văzută. Chiar și persoanele slabe o pot avea.

Potrivit unuor noi cercetări prezentate la reuniunea Asociației Americane de Urologie din 2022, riscul de grăsime viscerală ar putea fi asociat cu o vezică hiperactivă la bărbați. Este, de asemenea, legat de severitatea afecțiunii.

Cum este o vezică hiperactivă asociată cu grăsimea viscerală?

Cunoscută și sub denumirea de OAB, vezica urinară hiperactivă se referă la un impuls brusc și frecvent de a face pipi. Acest lucru ar putea fi foarte greu de controlat și uneori oamenii pot avea chiar pierderi neintenționate de urină.

Potrivit experților, obținerea de grăsime viscerală ar putea fi un factor de risc pentru OAB.

Simptomele vezicii urinare hiperactive:

Potrivit Clinicii Mayo, semnele unei vezici hiperactive – pe lângă nevoia bruscă de a urina și inconsecvența urinară – sunt:

1. Trezirea de mai mult de două ori pe noapte pentru a urina

2. Nevoia de urinare de peste opt ori în 24 de ore

Anterior, un studiu care a implicat femei a concluzionat că grăsimea viscerală excesivă poate provoca sindrom metabolic care este legat de OAB.

Cum poți să gestionezi nivelul de grăsime viscerală

Pentru a scădea nivelul de grăsime viscerală, se recomandă:

  • scăderea în greutate: mâncați mai multe fructe și legume, bazați-vă mai mult pe cereale integrale și alimente și proteine ​​​​pe bază de plante;
  • faceți un antrenament suficient pentru a pierde kilogramele în plus.
  • abstinența de la alcool, fumat, zaharuri adăugate, alimente procesate și grăsimi saturate și trans.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel