Află cum poți lupta cu ucigașul tăcut. Ce îi scade puterea!

Află cum poți să lupți eficient cu „ucigașul tăcut”, cum mai este denumită hipertensiunea! Cu grave complicații, hipertensiunea poate fi ținută sub control.

Hipertensiunea este una dintre cele mai frecvente boli cronice și poate deveni foarte periculoasă. Se mai numește și ucigașul tăcut. O treime din populația globului suferă de această boală ucigătoare.

Din fericire, acest ucigaș tăcut poate fi prevenit. Cum?

Ei bine, hipertensiunea arterială poate fi ținută sub control și prin alimentație și stil de viață. Este mai ușor să prevenim decât să vindecăm. Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge o cifră în statistici? Iată ce spun specialiștii!

Potrivit healthline.com, Tot mai multe studii științifice demonstrează că o dietă ce conține anumite tipuri de alimente poate ajuta pacienții cu tensiunea arterială mare. Indiferent dacă avem sau nu hipertensiune, iată ce alimente ne ajută să prevenim și, deci, ne mențin sănătoși.

Citricele

Sursa foto: Pixabay

Indiferent că preferi să consumi grepfruit, portocale, lămâi, mandarine, climentine…, trebuie să știi că este foarte bine pentru sănătatea ta. De exemplu, portocalele și fresh-ul de portocale conțin potasiu, acel mineral esențial pentru sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular în general.

Am menționat portocalele, pentru că acestea sunt și mai gustoase pentru fresh. Chiar dacă este la fel de bun, grepfruit poate fi mai puțin tolerat de persoanele care acuză gustul ușor amărui.

Așadar, portocalele și citricele, în general, sunt printre cele mai importante surse de potasiu la care avem acces pe tot parcursul anului. Come on, mereu găsim portocale, grepfruit la supermarket.

Foarte important! Atenție, portocalele conțin un flavonoid asociat cu reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare. Acest „inamic” al hipertensiunii poartă numele de hesperidină.

Sfecla roșie

Bogată în potasiu și magneziu, sfecla roșie este un aliat puternic împotriva multor boli. Iar potasiul și magneziul luptă împotriva hipertensiunii și nu numai.

Pe lângă gustul plăcut, ușor dulceag, sfecla este și foarte sănătoasă pentru organism și poate lupta cu succes împotriva unor boli serioase.

Sfecla roșie ajută inclusive ficatul să se curețe de toxine, ceea ce ajută întreg organismal să funcționeze mai bine.

Există și legende din timpuri străvechi potrivit cărora, sfecla roșie este un adevărat aliment minune. Care este cauza pentru care strămoșii noștri au considerat sfecla un aliment minune?

Ei bine, proprietățile sale incredibile au transformat sfecla roșie într-un adevărat leac pentru multe afecțiuni ajutând în tratarea unor boli de sânge, hepatice și chiar în cazul tumorilor.

Ovăzul

Sursa foto: Pixabay

Un alt aliat în lupta cu hipertensiunea este și ovăzul, bogat în magneziu. Iar magneziul este esențial pentru sănătatea inimii și nu doar atât. Potrivit unor studii, consumul regulat de ovăz reduce atât tensiunea sistolică, cât și cea diastolică la persoanele ce suferă de hipertensiune.

În afară de magneziu din belșug, ovăzul mai conține și beta-glucan, principala fibră din ovăz ce joacă un rol important în sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.

Ovăzul este și plăcut la gust, îl poți consuma dimineața cu iaurt, lapte de migdale, de soia, lapte de …ovăz, lapte de vacă etc. Poți adăuga câteva fructe uscate sau proaspete, după cum îți place.

Ovăzul poate înlocui cu succes și orezul cu lapte, în care să adăugăm scorțișoară în loc de zahăr.  Poți găsi câteva idei simple de terci de ovăz în acest video.

Somon sau orice alt pește gras

Sursa foto: Pixabay

Peștele gras este sursă excelentă de Omega-3, despre care se știe că au beneficii incredibile asupra sănătății inimii. Aceste grăsimi sănătoase, Omega-3, ajută la reducerea presiunii arteriale.

Somonul este indicat și pentru frumusețe, nu doar pentru sănătate.

Când este cel mai bine să mănânci somon? Ei bine, dacă te confrunți cu dureri de cap, iritații ale pielii, căderea părului, insomnii puternice…, este posibil să duci lipsă de anumite substanțe nutritive. Și, în loc să te duci către prăjeli, dulciuri și alte alimente nesănătoase, alege un somon.

Somonul este foarte ușor de preparat, îl poți perpeli în câteva minute la grătar, pe tigaie sau îl poți pune la cuptor. Adaugă ierburi aromatice, foarte sănătoase, usturoi și ce îți mai place.

Atenție! Pune foarte puțină sare, mai ales dacă ai hipertensiune. Mai mult, sarea în exces este foarte periculoasă pentru organism.

 

 

 

 

Recent Posts

O nouă interdicţie alimentară decisă de UE! Produse care duc la cancer și infertilitate

Uniunea Europeană a decis să interzică anumite arome cu gust de afumat utilizate de industria…

11 minute ago

ANM dă alerta: Un nou val de frig, VREMEA se răceşte din nou!

Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare…

42 de minute ago

Pensionarii care vor avea o creștere de până la 1.600 de lei după recalculare. Câți ani au lucrat?

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…

o oră ago

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

2 ore ago

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

2 ore ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic