sâmbătă, octombrie 1, 2022

Africa de Sud. Numărul cazurilor Covid s-a dublat în ultimile trei zile. Varianta Omicron ar putea deveni dominantăși  în Europa, în lunile următoare.

Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC)  a anunțat recent că numărul ţărilor care înregistează infectări cu noua tulpină Omicron este în creştere. Sunt 352 de cazuri în 27 de ţări.

Africa de Sud, țara în care a apărut noua variantă a virusului SARS-CoV-2, a înregistrat  o creștere bruscă a numărului de infectări cu COVID-19

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

Africa de Sud. Numărul cazurilor Covid s-a dublat în ultimile trei zile

Potrivit BBC, bilanțul s-a dublat miercuri, față de ziua de luni, și a crescut și mai mult joi. Oficialii din domeniul sănătății spun că varianta Omicron, recent descoperită, ar putea alimenta explozia numărului de infectări.

Aproximativ 8.500 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate miercuri, iar bilanțul a crescut la 11.500, joi. La mijlocul lunii noiembrie se înregistrau în medie 200-300 de cazuri pe zi.

Cei care au avut deja alte variante de coronavirus nu par să fie protejați împotriva Omicron, dar se crede că vaccinurile protejează împotriva bolilor severe, potrivit oamenilor de știință de top de la organismul global de sănătate și de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

„Infecția anterioară a protejat împotriva Delta, dar acum cu Omicron nu pare să fie cazul”, a spus Anne von Gottberg, microbiolog la NICD.

Imaginea completă a Africii de Sud nu va deveni clară până când „oamenii se vor îmbolnăvi atât de tare încât trebuie să meargă la spital”, care este în general „trei, patru săptămâni mai târziu”, spune prof. Salim Abdool Karim de la Africa Task Force for Coronavirus.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

ECDC. Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa, în lunile următoare

Oamenii de știință cred că varianta Omicron a devenit deja dominantă în țară. Peste 70% din cazurile secvențiate în țară sunt infectări cu Omicron.

Numărul ţărilor care înregistează infectări cu noua tulpină Omicron este în creştere, a anunțat joi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor. La nivel global sunt 352 de cazuri în 27 de ţări, iar în UE au fost confirmate infectări în 13 țări. Există suspiciuni și în România.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

În cursul zilei de joi, Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor a avertizat că varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa, în următoarele luni.

 „Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, arată ECDC într-un comunicat.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Multe întrebări despre noua variantă nu au primit încă un răspuns. Nu se știe cât de contagioasă e, în comparație cu alte tulpini, și cât de multă protecție oferă vaccinurile actuale. Medicii sud-africani spun însă că persoanele variante par să fie mai protejate decât cele nevaccinate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private