Sari la conținut

Omicron oprește pandemia? Ce s-a observat în Africa de Sud, acolo unde a apărut prima dată această variantă

Omicron oprește pandemia? Cazurile de Covid în Africa de Sud au scăzut cu 38% într-o săptămână, iar numărul de decese este tot mai redus. Acestea ar putea fi dovezi că varianta Omicron e mai puțin agresivă decât Delta. 

Africa de Sud, una dintre primele din lume care a căzut victimă variantei Omicron, a atins apogeul în cele șapte zile până pe 17 decembrie, când au fost înregistrate, în medie, 23.437 de cazuri de Covid. Dar până luni, 27 decembrie, numărul a scăzut cu 38%, ajungând la 14.390 de cazuri.

De asemenea, numărul deceselor arată că Omicron este semnificativ mai puțin sever decât varianta anterioară Delta. La începutul anului, în Africa de Sud, decesele au atins apogeul la o medie de 578 pe zi în cele șapte zile până la 4 ianuarie.

Omicron, mai contagios dar cu simptome mai blânde

Bilanțul zilnic este acum de aproximativ 60 de decese, confirmând că pacienții din Africa de Sud au simptome mai ușoare și sunt mai puțin susceptibili să ajungă în spital.

Citeste si:

Jamie Jenkins, expert britanic în politici de Sănătate Publică, a declarat pentru dailymail:

„Aceste date confirmă ceea ce oamenii de știință din Africa de Sud spun de câteva săptămâni, că Omicron este o variantă mai transmisibilă, dar că simptomele și impactul acesteia sunt mai puțin severe. Avem mult mai puține decese decât am avut în trecut”.

Săptămâna trecută, date noi din Africa de Sud au arătat că nouă din 10 decese din cauza Omicron au fost la pacienți nevaccinați.

Dintre cele 309 de decese din țară din cauza acestei variante, doar 40 s-au descoperit la persoanele cărora li s-au administrat două doze de vaccin, ilustrând protecția crucială oferită de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.