miercuri, ianuarie 26, 2022

Comisia Europeană a anunțat recent finalizarea contractului cu compania farmaceutică Moderna. Conform acordului, Uniunea Europeană va primi, inițial, 80 de milioane de doze din vaccinul mRNA împotriva COVID-19.

Conform reprezentanților companiei farmaceutice americane, Comisia Europeană a aprobat acordul prin care este asigurată o cantitate de 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273, vaccinul produs de Moderna împotriva COVID-19.

Comisiei Europene i-a fost acordată opțiunea de a achiziționa până la 80 de milioane de doze suplimentare. De asemenea, acordul reflectă angajamentul companiei Moderna pentru a face vaccinul disponibil în mai multe țări.

Te-ar mai interesa: Vor fi temperaturi de -25 de grade, în România! Ia...

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană a arătat-o față de platforma noastră de vaccin mRNA prin includerea mRNA-1273 în portofoliul lor de vaccinuri. Suntem conștienți de faptul că în lupta împotriva acestei pandemii este nevoie o serie de soluții și suntem mândri de rolul pe care Moderna îl joacă în acest efort global,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

În Europa, Moderna colaborează cu parteneri strategici în privința manufacturării vaccinului. Aceștia sunt Lonza, în Elveția și ROVI, în Spania. Partenerii menționați sunt responsabili pentru fabricarea vaccinurilor în afara Statelor Unite ale Americii. Acesta este un lanț de aprovizionare și distribuție dedicat să susțină Europa și alte state care semnează un acord de cumpărare cu Moderna.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești, însă nu știi de unde poți începe...

Compania își propune să producă 500 de milioane de doze la nivel global. În 2021, numărul se pot extinde până la un miliard de doze. Dacă i se vor oferi aprobările necesare de siguranță, Moderna va livra vaccinurile către Uniunea Europeană în decembrie 2020.

 „Alături de partenerii noștri strategici, Lonza și Rovi, ne-am extins capacitatea de producție în afara Statelor Unite, pentru a putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an și posibil până la 1 miliard de doze pe an începând cu 2021, dacă acesta este aprobat”, a adăugat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Te-ar mai interesa: Pfizer și BioNTech lansează primul studiu al unei ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private