Sari la conținut

Oficialii americani au recunoscut: Acest tip de carne conține ARSENIC. Este cancerigenă

Potrivit abcnews.go.com, Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) a recunoscut că în carnea de pui există arsenic anorganic.

După ani de zile de tergiversare a unui răspuns, FDA a recunoscut: Carnea de pui care se vinde în SUA conține arsenic, un element chimic metaloid care poate fi fatal, în doze mari.

Un studiu a descoperit că mai bine de 70% dintre puii crescuți în SUA sunt hrăniți cu arsenic, pentru a lua cât mai rapid în greutate, cu hrană mai puțină și pentru a crea aparenta culoare de sănătate în carnea de pasăre, pui, curcan, chiar și în cea de porc.

FDA a constatat că jumătate din puii testați aveau arsenic în ficat, forma anorganică, adică cea mai toxică.

În baza acestor analize de laborator, crescătorii au fost somați să nu mai folosească substanțele acestea toxice în hrana păsărilor, administrate cu precădere pentru culoarea rozalie a cărnii.

Și chiar dacă produsul care conținea arsenic a fost retras de pe piață, specialiștii spun că oricum era la un nivel scăzut, care nu îl face periculos pentru sănătate, deși în oricare alte studii arsenicul este un element cancerigen, cu riscuri multiple pentru sănătatea omului.

Industria vrea să ascundă uneori că aceste chimicale sunt deosebit de periculoase, iar arsenicul, alături de plumb și mercur produc leziuni grave neurologice asupra fetușilor și a copiilor.

Studii medicale au demonstrat că arsenicul este de 4 ori mai otrăvitor decât mercurul!

Un alt studiu publicat în Jurnalul Medical al Asociației americane a constatat că persoanele care au consumat produse care conțineau arsenic au prezentat ulterior modificări celulare semnificative dezvoltării formațiunilor canceroase.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.