Sari la conținut

Ai făcut vaccinul Moderna? Va trebui să faci acest lucru pentru ca vaccinul să fie eficient. Recomandările au fost anunțate chiar de către compania farmaceutică!

Compania farmaceutică Moderna a anunțat în urmă cu câteva ore posibilitatea ca pacienții săi să efectueze și cea de-a treia doză de rapel în cursul acestui an, care să întărească răspunsul sistemului imunitar în fața unui nou val și în fața tulpinilor de coronavirus, conform Business Insider.

Vaccinarea împotriva covid-19 nu se va opri curând.

Inițiatoarea acestei decizii este Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, care este de părere că majoritatea țărilor care au realizat deja prima doză de vaccin, sunt pregătite pentru rapeluri începând cu acest an, anul 2022 fiind cu siguranță anul rapelurilor.

„Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să-și mute accentul pe rapeluri în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an”, Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, a spus în timpul unei conferințe cu investitorii.

Le Goff a mai declarat că țări precum SUA care își inoculează rapid populațiile ar putea începe să primească doze supliementare de rapel în curând, dar pentru că doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată, majoritatea țărilor ar continua să le ofere rezidenților primele doze de rapel.

„Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doză, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel pentru Insider.

SUA administraseră peste 85 de milioane de doze de vaccin Moderna cu două doze COVID-19 de la mijlocul lunii aprilie. Aproape jumătate dintre adulții americani au primit cel puțin un vaccin de la Moderna, Pfizer sau Johnson & Johnson, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Statisticele persoanelor vaccinate din România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 14 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Doze administrate:        

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 61.259 3.178.745
Moderna 9.015 309.984
AstraZeneca 9.846 430.195
TOTAL 80.120 3.918.924

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

–           Foarte frecvente (≥1/10)  Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

–           Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

–           Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

–           Foarte rare (<1/10.000).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel