Sari la conținut

Ai grijă! Aceste vitamine comune cresc tensiunea arterială. Evită riscul unui atac de cord

hta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Hipertensiunea arteriala

Vitamine comune care cresc tensiunea arterială. Există câteva medicamente și suplimente care îmbunătățesc sănătatea generală, dar pot să nu fie bune pentru inimă.

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai mortale afecțiuni de care poți suferi. Dacă este necontrolată sau nu este diagnosticată la timp, hipertensiunea arterială poate duce la o boală cardiacă cum ar fi atacul de cord sau chiar moartea.

Anumite suplimente de vitamine, care de altfel sunt extrem de importante pentru funcția organismului, pot crește tensiunea arterială fie afectând direct sistemul cardiovascular, fie chiar interferând cu medicamentele pentru tensiunea arterială. Suplimentele de vitamine sunt ușor disponibile în magazine sau pot fi obținute din alimentele pe care le consumați zilnic.

Cu toate acestea, potrivit medicilor, spre deosebire de medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, suplimentele nu trebuie să fie aprobate de niciun organism de reglementare a medicamentelor, cum ar fi FDA, pentru a se asigura că sunt eficiente și sigure.

Vitamine comune de evitat, dacă suferi de hipertensiune arterială

Dacă suferiți de hipertensiune arterială, există câteva suplimente pe care trebuie să le evitați, acestea sunt:

  • Vitamina E: American Heart Association avertizează împotriva luării de suplimente pentru antioxidanți precum vitamina E, observând că dovezile științifice nu susțin că acestea pot elimina nevoia de a lucra pentru a scădea tensiunea arterială, a scădea nivelul colesterolului sau a renunța la fumat.

Potrivit studiilor, aportul excesiv de vitamina E poate provoca subțierea sângelui și poate provoca sângerări fatale. De asemenea, poate interfera cu coagularea sângelui, care este apărarea naturală a corpului împotriva sângerării excesive după o rănire. De asemenea, a fost asociat cu un risc crescut de accident vascular cerebral hemoragic. 

  • Vitamina K: Experții în sănătate spun că, deși vitamina K ajută la coagularea sângelui și menține oasele sănătoase, suplimentul poate interfera cu modul în care funcționează medicamentele de subțiere a sângelui, ceea ce poate crește riscul de atacuri de cord sau chiar de accident vascular cerebral.

Potrivit studiilor, cei care iau diluanți de sânge trebuie să-și mențină aportul de vitamina K la niveluri consistente, deoarece orice modificări bruște ale nivelurilor pot interfera cu eficacitatea medicamentelor. 

  • Vitamina D: Dacă luați suplimente de vitamina D fără supraveghere de mult timp, aceasta poate provoca toxicitate în organism pentru cei care suferă de probleme de hipertensiune arterială.

Potrivit experților în sănătate, toxicitatea vitaminei D, cunoscută și sub numele de hipervitaminoză D, este o afecțiune medicală gravă care poate provoca hipercalcemie sau acumulare anormal de mare de calciu în sânge. Simptomele toxicității cu vitamina D includ hipertensiune arterială și aritmii cardiace, împreună cu simptome gastrointestinale, insuficiență renală și modificări ale stării mentale.

  • Arnica: Arnica este o plantă extrem de utilă, încărcată cu vitamine, care se aplică de obicei pe piele pentru durerea și umflarea asociate cu vânătăi, dureri și entorse. În alimente, arnica este folosită mai ales ca ingredient de aromă în băuturi, deserturi congelate, bomboane, produse de patiserie, gelatine și budinci.

Potrivit experților în sănătate, arnica este considerată sigură atunci când este utilizată pe piele, dar nu trebuie administrată pe cale orală sub formă de pastile sau alte forme, deoarece atunci când este administrată pe cale orală, poate provoca probleme cardiace severe, amețeli și alte probleme medicale și poate fi fatală. în doze mari.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel