Sari la conținut

Ai mereu poftă de dulciuri? Iată cum o poți reduce

indulcitor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
legătura dintre zahăr și cancer

Ai mereu poftă de dulciuri? Iată cum o poți reduce simplu și eficient cu ajutorul unor alimente bune la gust și sănătoase. Încearcă și te vei convinge.

Pofta de dulciuri ne poate da bătăi de cap mai ales dacă suntem la dietă pentru scăderea în greutate sau dacă avem anumite afecțiuni care ne interzic consumul de dulce.

Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți, notează Ukr.media.

Din fericire, pofta de dulciuri poate fi redusă cu anumite alimente gustoase și foarte benefice pentru sănătate.

Dovleac

Ei bine, dovleacul se poate coace în cuptor sau în tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre.

În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și copt.

Scorțișoară

Pofta de dulciuri poate fi redusă  și cu scorțișoară. Acest condiment se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere.

Mai mult, consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.

Morcovi

Pofta de dulciuri poate fi redusă și cu morcovi. Leguma are aceleași beneficii ca și dovleacul. Dacă este consumat crud, este și mai eficient. Morcovul crud poate fi adăugat în salate sau în sucuri cu măr și lămâie.

Cartofi dulci

Și cartofii dulci pot ajuta la reducerea poftei de dulciuri. Cartofii dulci au același mecanism de absorbție a fibrelor. Se pot prepara ca și cartofi normali copți sau fierți și condimentați după preferințe.

Stevia

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu stevia. Este un îndulcitor natural, obținut dintr-o plantă originară din Paraguay. Folosește stevia ca înlocuitor de zahăr atât în ​​deserturi, cât și în ceaiuri sau cafea, notează DC Medical.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel