Sari la conținut

Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție! Ar putea indica probleme ale glandei tioide

tiroida
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre kilogramele în plus și glanda tiroidă

Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție! Ar putea indica probleme ale glandei tioide.

Se știe că problemele tiroidiene afectează funcția metabolică, deoarece glanda în formă de fluture din gât secretă hormoni care influențează greutatea corporală și funcția fizică și neurologică. Dar știați că tulburările tiroidiene se pot manifesta și prin modificări de voce și vorbire?

Oricât de ciudat ar suna, simptomele hipotiroidismului pot apărea pe față, în voce și în vorbire.

Simptome hipotiroidism

Hipotiroidismul este atunci când glanda tiroidă nu produce niveluri suficiente de hormoni tiroidieni. Deficiența sa, care se observă cel mai frecvent la femeile în vârstă, poate avea următoarele efecte asupra sănătății:

1. Creștere în greutate

2. Sensibilitate la vremea rece

3. Piele uscată

4. Constipatie

5. Fluctuațiile ritmului cardiac

6. Umflarea feței

Dar, în afară de modificările în atributele fizice, hipotiroidismul se poate reflecta în modificările vocii, precum și într-un raport din Eurasian Journal of Medicine.

Cum se manifestă hipotiroidismul în voce și vorbire?

Cercetătorii spun că hipotiroidismul se reflectă în voce în următoarele moduri:

1. Oboseala vocală

2. Răgușeală

3. Voce joasă

4. Vorbire lentă

5. Ton redus

Indică afectarea funcției nervoase, deoarece o glanda tiroidă subactivă poate încetini funcțiile corpului și poate duce la scăderea stimulării nervilor și mușchilor feței. Expresiile faciale plictisitoare și pleoapele căzute ar putea, de asemenea, să sugereze această afecțiune.

În stadiile incipiente, acest lucru ar putea apărea din cauza durerii în gât – numai atunci când afecțiunea predomină pe o perioadă de timp necesită asistență medicală.

De ce este necesar să se abordeze hipotiroidismul într-un stadiu incipient?

Eșecul de a aborda și gestiona hipotiroidismul la timp poate declanșa o serie de complicații de sănătate, de la creșterea necontrolată în greutate, la comă, până la moarte în cazuri extreme. Acest lucru se întâmplă atunci când nivelul tiroidei este periculos de scăzut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel