Sari la conținut

Tulburarea tiroidiană: 5 modalități pentru a stimula funcționarea normală

tiroida
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre kilogramele în plus și glanda tiroidă

Tulburarea tiroidiană: 5 modalități pentru a stimula funcționarea normală

Stresul cronic, problemele cu digestia și dieta proastă provoacă dezechilibru hormonal care duce la hipotiroidism și perturbă buna funcționare a organismului.

Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, aflată la gât, care reglează și stimulează diferite funcții ale corpului, cum ar fi digestia, metabolismul, somnul, nivelul de energie și chiar ciclul menstrual.

Dacă glanda nu este capabilă să producă destui hormoni, hipotiroidismul provoacă ravagii în organism, creând probleme precum dureri articulare, creștere în greutate, probleme cardiace etc.

Tulburarea tiroidiană: 5 modalități pentru a stimula funcționarea normală

Prin urmare, este foarte important să monitorizați glanda tiroidă cu câteva sfaturi simple. care sunt ușor de urmărit:

1. Urmărește-ți dieta

Este foarte important să vezi ce mănânci și cum primește organismul tău alimentele. Mănâncă alimente proaspete, de sezon și hrănitoare care ajută metabolismul și reglează digestia. Dacă există probleme cu tiroida, evitată alimentele pe bază de soia, varza, carnea congelată și alimentele procesate. Crește aportul de alimente omega-3, cum ar fi peștele și ouăle.

2. Gestionează-ți greutatea

Pentru cei cu risc de hipotiroidism, este foarte important să-și țină greutatea sub control printr-o dietă echilibrată și antrenamente regulate. Ajută la stimularea metabolismului care menține funcționarea tiroidei în loc.

3. Limitează consumul de alcool și cafea

Atât alcoolul, cât și cafeaua nu sunt cele mai bune lucruri de consumat dacă nu doești nicio afectare a glandei tiroide. Limitează consumul de cafea pentru a reduce stresul.

4. Renunță la gluten

Alimentele bogate în gluten pot agrava situația tiroidiană. Alimentele care sunt procesate din grâu, orz sau alte cereale pot provoca și multe afecțiuni de bază, cum ar fi boala celiacă, care crește inflamația, agravând simptomele hipotiroidismului.

5. Practică meditația și alte schimbări ale stilului de viață

Este foarte important să îți modifici stilul de viață în funcție de nevoile corpului. Dacă tiroida nu preia controlul, schimbă-ți stilul de viață și practicați yoga sau meditația pentru a-ți calma corpul și mintea timp de cel puțin 30 de minute pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel