Sari la conținut

Hipotiroidism: De ce simptomele se agravează în timpul iernii. Modalități de a-l ține sub control cu remedii simple

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Hipotiroidism: De ce simptomele se agravează în timpul iernii; modalități de a-l ține sub control cu remedii simple.

Cei care suferă de hipotiroidism știu că simptomele lor se agravează în timpul lunilor reci de iarnă. Creșterea în greutate, oboseala, senzația de frig excesiv, depresia, constipația, pielea și problemele legate de păr se agravează pe măsură ce temperaturile scad.

Experții în sănătate spun că, pe măsură ce devine mai rece, tiroida începe să lucreze mai mult pentru a funcționa corect. Tiroida, conform verywellhealth.com, este esențială pentru reglarea căldurii și metabolism și vă poate face susceptibil la efectele schimbărilor de temperatură.

Ce este hipotiroidismul

Clinica Mayo spune că hipotiroidismul este o afecțiune tiroidiană subactivă în care glanda nu este capabilă să producă destui hormoni, esențiali pentru buna funcționare a corpului.

Chiar dacă afecțiunea poate să nu provoace simptome vizibile în stadiul incipient, de-a lungul timpului tiroida netratată și ignorată provoacă mai multe probleme de sănătate, inclusiv obezitate, infertilitate, artrită și chiar probleme cardiace. Exista un test de funcționare a tiroidei care poate diagnostica tulburarea endocrină care începe în glanda în formă de fluture, situată la baza gâtului.

Semne de hipotiroidism

Semnele și simptomele hipotiroidismului pot varia la diferite persoane, în funcție de severitatea acestuia. Cu toate acestea, semnele comune includ:

 • Oboseala și lipsa de energie constanta
 • Sensibilitate la frig
 • Constipatie cronica
 • Uscarea pielii
 • Creștere în greutate
 • Slăbiciune în mușchi
 • Cresterea nivelului de colesterol din sange
 • Durere în mușchi și rigiditate
 • Perioade neregulate
 • Căderea și rărirea părului
 • Depresie
 • Memorie afectată și mărirea glandei tiroide sau gușă
 • Experimentarea unui interes sexual scăzut
 • Modificări fizice ale feței, inclusiv pleoapele căzute
 • Răguşeală în voce

Cum să menții hipotiroidismul sub control în timpul iernii

1. Păstrați controale constante: Medicii spun că vremea rece crește nevoia corpului de a avea mai mulți hormoni tiroidieni și, deoarece hormonul de stimulare a tiroidei sau nivelul TSH va crește, nivelurile de T4 și T3 vor scădea. Faceți controale regulate și testați nivelul sângelui pentru a afla situația reală. Medicii vă vor ajusta în consecință doza.

2. Stați la soare: Una dintre cele mai bune moduri de a afecta hormonii din organism este expunerea acestuia la soare. Prin urmare, expunerea la lumină exterioară de 20-30 poate alunga oboseala și depresia, ambele afectând hipotiroidismul. Soarele oferă, de asemenea, vitamina D naturală organismului dumneavoastră, care este esențială pentru funcționarea tiroidei.

3. Faceți exerciții: Pe măsură ce temperatura scade, deveniți mai puțin înclinat să vă mișcați și să vă antrenați. Dar experții în sănătate opinează că este cel mai bun moment pentru a rămâne activ și a începe o rutină de exerciții reglementate. Alăturați-vă la o sală de sport sau începeți să mergeți pe jos, luați un curs de yoga sau aerobic, faceți Zumba sau Pilates sau începeți prin a face stretching acasă.

4. Nu mai mâncați dulciuri: Iarna este timpul pentru toate deserturile delicioase, dulci. Cu toate acestea, zahărul procesat nu face decât să agraveze hipotiroidismul și, prin urmare, este mai bine să renunți la dulciuri.

5. Reglați tiparele de somn: Cei care suferă de hipotiroidism trebuie să-și regleze tiparele de somn. Privarea cronică de somn nu face decât să înrăutățească situația și starea. Crește riscul afecțiunilor autoimune. Dezechilibre hormonale și obezitate. Încearcă să dormi liniștit timp de 7-8 ore într-o zi.

6. Reduceți stresul: Stresul este un factor de bază care dă naștere la multe alte afecțiuni și boli. Dar este important să te angajezi în meditație, yoga și alte exerciții de respirație pentru a elibera stresul, astfel încât tiroida să poată fi sub control.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel