Sari la conținut

Ai probleme cu colesterolul? Evită să mai mănânci aceste 2 alimente

Colesterolul rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cantitățile mari de colesterol în sânge sunt o condiție prealabilă pentru o boală potențial mortală.

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți colesterolul ridicat, este în interesul dumneavoastră să „fiți mai atent” la dietă. Potrivit organizației de sănătate pentru colesterolul Heart UK, cei care au colesterolul ridicat „ar trebui să evite ficatul și organele”. Atât ficatul, cât și organele sunt „surse foarte bogate de colesterol” care vă pot crește nivelul de grăsime din sânge.

În timp ce ficatul poate fi considerat sănătos datorită conținutului său ridicat de vitamine și conținutului scăzut de grăsimi saturate, consumul său poate duce la probleme de sănătate.

Fără a controla nivelul colesterolului, vă expuneți riscului de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Heart UK clarifică: „Toate alimentele de origine animală conțin niște colesterol”.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că persoanele cu colesterol ridicat trebuie să se orienteze către o dietă vegetariană.

Pentru a gestiona nivelul colesterolului, cel mai bun plan alimentar este o „dieta sanatoasa pentru inima”.

Organizația de sănătate sfătuiește oamenii să „mănânce multe fructe, legume și alimente pe bază de plante”.

Heart UK adaugă: „Legumele, leguminoasele (cum ar fi mazărea, fasolea și lintea), fructele, nucile, semințele și cerealele integrale sunt pline de nutrienți și sunt bune pentru colesterol și inima.

Consumați cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi (aproximativ o mână fiecare) pentru a vă menține sănătos și pentru a vă ajuta să mâncați mai puține alimente bogate în calorii”.

De asemenea, este recomandată o varietate sănătoasă de surse de proteine, care pot include:

  • Mazăre
  • Fasole
  • Linte
  • Peşte
  • Nuci
  • Pui
  • Carne roșie slabă.

În timp ce produsele de origine animală conțin colesterol, este mai important să fii conștient de conținutul de grăsimi saturate.

Consumul de alimente grase poate în cele din urmă înfunda arterele, ceea ce poate duce la boli de inimă și alte afecțiuni de sănătate.

Vă poate ajuta să faceți un bilanț al ceea ce mâncați de obicei în timpul unei săptămâni.

Puteți scrie într-un jurnl ceea ce mâncați în timpul săptămânii .

O revizuire a dietei poate fi o sarcină copleșitoare, așa că poate fi util să începeți puțin, completând schimburi simple care vă vor ajuta la nivelul colesterolului.

De exemplu, puteți schimba gustările cu chipsuri, de exemplu, mâncând un fruct.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel