Sari la conținut

Ai probleme cu reumatismul? Această plantă te scapă de orice durere. Lidia Fecioru: cel mai bun tratament antireumatic

creier
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Lidia Fecioru

Frunzele mari si prospete de brusture se folosesc sub forma de comprese in caz de entorse, luxatii, picioare ranite si obosite de prea mult mers pe jos, arsuri, leziuni ulceroase, leziuni canceroase, plagi usturatoare.

Ceaiul din radacina de brusture se administreaza in caz de febra, insuficienta respiratorie, reumatism si guta, epilepsie. Se beau zilnic, una sau doua cesti, cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute.

Brusturele, stiintific Petasites officinalis, creste pe malurile apelor, rauri ori paraie, prin santuri si liziere. In functie de zona geografica, i se mai spune si broscalan, brustur, buedea-ciumei, captalan, ciococean, gula de balta, lipan, podval mare, smantanica.

Frunzele, acoperite pe partea dorsala de un puf de culoare gri, usor dintate, pot atinge in marime dimensiunea unei palarii. Florile sunt de mai multe culori, de la alb murdar la roz pal, au forma de cosulete si se gasesc mai spre varful tulpinii.

Planta contine nitrat de potasiu, ulei eteric, mucilagii, substante amare, vitamine din grupul B si saruri minerale.

 

Planta care ameliorează durerile de reumatism

„Este perioada brusturelui. Până înflorește el și face acel vârf, noi acum avem frunzele de brusture, tulpina și rădăcina.

Rădăcina se consumă mai mult de o palmă din ea de la nivelul pământului.

Se poate rade pe răzătoare și se pune un pahar plin cu rădăcină de brusture răzuită la o jumătate de litru de alcool de 40 de grade. Nu trebuie să punem de 70 de grade, pentru că nu trebuie să fie alcoolul foarte puternic.

Se lasă 10 zile la întuneric şi e bine să-l agităm în fiecare. L-am agitat, l-am pus la loc. După 10 zile, cu acest alcool ne facem frecție la genunchi, la coate, la încheieturi şi aşa mai departe.

Lidia Fecioru: „Din brusture, chinezii fac tot felul de tratamente antireumatice”

Frunza de brusture, care se găseşte acum vara pe câmp, se poate pune pe cap, pentru că protejează foarte bine de razele solare.

Dar și frunza, și tulpina, și rădăcina sunt cele care vindecă. Din brusture, chinezii fac tot felul de tratamente antireumatice.

Cine are posibilitatea e bine să ia frunzele, le toacă mărunțel, le stropeşte cu un pic de alcool de 40 de grade sau cu oțet, se întinde persoana pe o folie, se culcă pe acele frunze, se înveleşte şi stă acolo 1-2 ore”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel