Sari la conținut

Nimeni nu vorbește despre ea, dar reduce glicemia, protejează ficatul de toxine, inhibă celule canceroase, reduce absorbția colesterolului rău și a trigliceridelor

Rădăcina de brusture este o legumă originară din Asia de Nord și Europa, deși acum crește în Statele Unite. Rădăcinile adânci ale plantei de brusture sunt foarte lungi și variază în culoare de la bej la maro și aproape negru la exterior.

Rădăcina de brusture a fost folosită de secole în medicina holistică pentru a trata o varietate de afecțiuni diferite. În mod tradițional, a fost folosit cel mai frecvent ca diuretic și ajutor digestiv .

Acum, cercetătorii au descoperit numeroase utilizări potențiale și beneficii pentru sănătate pentru rădăcina de brusture. Aceste beneficii pot fi suficient de extinse pentru a justifica utilizarea rădăcinii de brusture ca tratament complementar pentru anumite afecțiuni.

Beneficiile rădăcinii de brusture

1. Conține o sumedenie de antioxidanți

S-a demonstrat că rădăcina de brusture conține mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv quercetină, luteolină și acizi fenolici.

Antioxidanții protejează celulele din organism împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Ele pot ajuta la tratarea și prevenirea unui număr de afecțiuni diferite de sănătate.

Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației. Un studiu a constatat că rădăcina de brusture reduce markerii inflamatori din sângele pacienților cu osteoartrită.

2. Îndepărtează toxinele din sânge

Una dintre cele mai comune utilizări pentru rădăcina de brusture a fost purificarea sângelui.

Dovezi recente au descoperit că rădăcina de brusture conține ingrediente active în sistemul său radicular care pot elimina toxinele din sânge.

Cercetările au descoperit, de asemenea, că rădăcina de brusture poate detoxifia eficient sângele și promovează circulația crescută la suprafața pielii.

3. Poate inhiba unele tipuri de cancer

Rădăcina de brusture, după cum se dovedește, poate nu numai să purifice sângele, dar poate și inhiba anumite tipuri de cancer.

Cercetările au descoperit, de asemenea, că brusturele a avut „efecte inhibitoare puternice” asupra creșterii cancerului cauzat de cancere precum carcinomul pancreatic. Un alt studiu a constatat că rădăcina de brusture a interferat semnificativ cu creșterea celulelor canceroase.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina efectele complete ale brusturei asupra diferitelor tipuri de cancer și tumori, aceasta este încă o descoperire remarcabilă.

4. Poate fi un afrodisiac

O altă posibilă utilizare a rădăcinii de brusture este ca afrodisiac. Într-un studiu non-uman, s-a constatat că extractul de rădăcină de brusture avea un efect afrodisiac. Extractul a îmbunătățit funcția sexuală și a crescut cantitatea de comportament sexual la șobolanii masculi.

Sunt necesare cercetări pe oameni, dar dovezile anecdotice susțin această afirmație.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel