marți, iunie 28, 2022

Unul dintre cele mai periculoase lucruri despre hipertensiune arterială este că este posibil să nu știți că aveți aceasta. De fapt, aproape o treime dintre persoanele care au hipertensiune arterială nu știu asta. Asta pentru că hipertensiunea arterială nu are niciun simptom decât dacă este foarte severă. Cel mai bun mod de a afla dacă tensiunea arterială este mare este prin controale regulate. De asemenea, puteți monitoriza tensiunea arterială acasă. Acest lucru este important mai ales dacă aveți o rudă apropiată care are hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Pentru că este o boală atât de periculoasă, trebuie să avem în permanență grijă de noi. Bioenergeticeanul Lidia Fecioru ne învață rețeta unui ceai care ne poate ajuta cu menținerea tensiunii în parametrii normali. Acest ceai este ideal și pentru cei care se confruntă cu retenția de apă.

Ceaiul de pătrunjel – ideal pentru cei cu tensiune

„Acest leac este pentru picioare umflate, pentru cei care reţin apa în corp, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Este ceaiul de pătrunjel.

Luăm o legătură de pătrunjel, cum se vinde la piaţă, cu rădăcină cu tot. Îl spălăm bine de tot, îl dăm prin maşina de tocat, îl punem într-un termos şi turnăm apă fierbinte, 500 de grame, peste el.

Te-ar mai interesa: Românii au IQ foarte bun, însă nu le place cartea....

Lăsăm să stea până dimineaţă, iar dimineaţă îl trecem printr-o sită sau prin tifon, îl strecurăm, şi această cantitate o bem în trei reprize, în ziua respectivă.

Se bea două zile la rând, apoi se face pauză trei zile, iar două zile la rând şi iar trei zile pauză. Şi vom vedea că începând după a doua zi începem să scoatem apa în plus din organism.

E bun şi pentru rinichi plus că are foarte mult fier, magneziu, ceea ce e foarte important. E bogat în vitamine şi minerale”, a explicat Lidia Fecioru într-un interviu la Antena3.

Te-ar mai interesa: Ai dureri înțepătoare în piept? Iată ce boală grav...

lidia
Lidia Fecioru

Ceaiul care ajută la dezintoxicarea organismului

„Foarte bune pentru dezintoxicarea organismului sau pentru cei are au pietre la rinichi sunt frunzele de coriandru cu frunzele de pătrunjel la un loc. Luăm cantitate egală şi le tocăm.

Punem apă cât să acoperim frunzele. Cam cu un deget şi punem totul la fiert. O lăsăm să fiarbă la foc mare, iar când începe să fiarbă îl dăm încet. Îl lăsăm 10 minute. Strecurăm ceaiul şi plantele. Lichidul îl punem într-un borcan. Frunzele le putem mânca ca pe urzici.

Te-ar mai interesa: Horoscop 28 iunie 2022. Astrolog: Vei fi ca un cic...

Ceaiul îl bem dimineaţa, cu 10 minute înainte de masă. Seara la fel. Îl bem rece. Nu trebuie încălzit. Cura este de 14 zile, nu mai mult.

Putem repeta peste trei, chiar patru luni. Trebuie să lăsăm o pauză mai lungă, pentru că este destul de concentrat. Nu putem ţine chiar 3 luni. Să facem chestia asta cam 5 zile. Este o dezintoxicare. Ne ajută foarte mult.

Putem face cantitate cât dorim. Nu avem o cantitate exactă. Ne uităm după ochi. Este şi perioada păpădiei. De la păpădie folosim tot. Dulceaţa de păpădie este foarte bună, la fel şi cafeaua din rădăcină de păpădie”, a mai povestit Lidia Fecioru.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private