Sari la conținut

Ai probleme cu tensiunea? Te poţi trata SIMPLU, cu RAZE de SOARE!

Razele soarelui sunt cunoscute ca fiind un bun ajutor în rezolvarea problemelor de tensiune arterială, dar acum, cercetătorii britanici au descoperit şi în ce fel acţionează acestea asupa presiunii ridicate din vene.

Girl-Enjoying-Winter-Sun-1280x800-wide-wallpapers.net

Oamenii de ştiinţă spun că oxidul de azot depozitat în straturile superioare ale pielii reacţionează la contactul cu soarele, făcând vasele de sânge să se lărgească. Mai mult, oxidul trece treptat în sânge şi asta face tensiunea să scadă.

yoga-stretch-mountain-snow-628x363

„E o descoperire cu adevărat neaşteptată. Am crezut iniţial că soarele ajută mai mult din punct de vedere psihologic, oferind un confort optim organismului. Dar iată că soarele e ca un medicament în acest caz şi acţionează la fel de eficient ca unul. Pentru a avea o presiune arteriala bună, vă recomand băile de soare”, a spus Martin Feelisch, cercetătorul principal al acestui studiu şi profesorul catedrei de medicină experimentală a Universităţii din Southampton.

1024px-Warm_Winter_Sun_Bath

Din păcate, există şi un revers al medaliei. Terapia cu soare nu funcţionează dacă folosiţi creme cu protecţie solară, iar expunerea la razele UV pe perioade îndelungate poate provoca maladii grave ale pielii, precum cancerul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel