Sari la conținut

Alain Delon se pregătește să moară! „Este cel mai logic și firesc lucru de făcut”. Celebrul actor are deja testamentul făcut

Alain Delon se pregătește să moară! „Este cel mai logic și firesc lucru de făcut”. Celebrul actor are deja testamentul făcut.

Actorul Anthony Delon, în vârstă de 57 de ani, fiul legendei cinematografiei franceze Alain Delon, a dezvăluit săptămâna trecută că tatăl său, care a împlinit 86 de ani în noiembrie, a decis în mod voluntar să-și pună capăt vieții.

PRO TV - Alain Delon a împlinit 86 de ani și a sărbătorit cu șampanie, alături de fiii lui, Anthony și Alain Fabien

Alain Delon se pregătește să moară!

Potrivit acestuia, într-un interviu acordat revistei franceze Le Point, în ajunul lansării autobiografiei sale „Entre chien et Loup”, în care își amintește de episoade din copilărie și discută despre relația sa cu părinții.

Alain locuiește în Elveția din 1978, unde sinuciderea asistată medical este acceptată din punct de vedere legal, și chiar lui i s-a cerut să organizeze întregul proces și să-l însoțească în ultimele momente ale viețiipe tatăl său.

Citeste si:

Actorul a avut grijă și de Nathalie Delon, fosta soție a lui Delon, pe „ultimul său drum”. Actrița franceză a murit și în ianuarie 2021 de cancer pancreatic, la vârsta de 79 de ani.

„Da, am însoțit-o pe mama. Și este adevărat că a decis să moară așa cum trăiește, adică atunci când s-a hotărât, a ales eutanasia”, a explicat Anthony, la radioul RTL, pe 13 martie. În ciuda faptului că s-a ocupat de întreaga procedură și se simțea pregătit pentru aceasta, nu a fost necesaar : „Din fericire, nu am apelat la procedură. Spun bucuros, pentru că totul era gata. Am avut persoana care să o facă.”

Alain Delon a suferit foarte mult după ce fosta soție, Nathalie Delon, s-a stins din viață. Anthony, fiul lor a povestit că actorul a stat alături de ea până în ultima clipă. Mai mult, Anthony a povestit cum Alain Delon a salvat-o pe fosta soție de la moarte. Nathalie avea probleme cu drogurile, iar actorul a internat-o într-o clinică elvețiană.  „Știam că mama ta ar fi murit”, i-a spus el fiului lui. „Nu am vrut să rămâi orfan’.

Alain delon | Facebook

 

Celebrul actor are deja testamentul făcut. „De la o anumită vârstă, o persoană are dreptul „să plece” liniștit”

Alain Delon nu se teme de moarte. Celebrul actor și-a anunțat sfârșitul carierei în 2017. Doi ani mai târziu a avut un dublu atac și, în mai multe rânduri, și-a exprimat sprijinul pentru procesul morții asistate medical.

„Sunt în favoarea morții asistate medical. În primul rând, pentru că locuiesc în Elveția, unde procedura este legală și, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic și firesc lucru de făcut”, a spus artistul într-un interviu acordat unui post de televiziune elvețian.

„De la o anumită vârstă, o persoană are dreptul „să plece” liniștit, fără a trece prin spitale, injecții și restul”, a explicat artista.

În același interviu, actorul a spus că avea deja testamentul pregătit, împărțindu-și moștenirea definitiv. După ce a suferit un dublu accident vascular cerebral, Delon și-a revenit încet și deja se simte mult mai bine, deși a trebuit să meargă cu un baston, dar asta nu părea să fie suficient pentru a-și menține dorința de a trăi.

„A îmbătrâni este dezgustător!”, consideră actorul. „Nu poți face nimic. Nu mai arăți la fel, îți pierzi vederea. Te trezești cu dureri de gleznă.”

Când avea 82 de ani, actorul își exprimase deja care este „relația” cu moartea și recunoscuse că înmormântarea lui fusese deja organizată, pentru revista Paris Match.

„Nu mi-e frică de moarte”, i-a spus el jurnalistei Valerie Trierweiler. La acea vreme, se temea mai mult pentru viața câinelui său Lobo: „El este câinele meu până la sfârșitul vieții. Un ciobănesc belgian pe care l-am iubit de când eram copil”, a spus el. „Dacă moare înaintea mea, nu mai suportă (…) Dacă mor înaintea lui, o să-i rog pe veterinar să-l ajute să „vină” cu mine. Îi vor face o injecție și va muri în brațele mele. Aș prefera asta, decât să știu că ar putea să moară pe mormântul meu de atâta suferință.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.