Sari la conținut

Cutremurător!!! O bolnavă de cancer îi cere lui Vlad Voiculescu să fie eutanasiată. „Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm”

Cutremurător!!! O bolnavă de cancer îi cere lui Vlad Voiculescu să fie eutanasiată. „Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm”

Corina Alexandru, din Constanța, președinte al Asociației Oncologic Rom, este bolnavă de cancer. Femeia face apel la ministrul Săntății pentru a aproba Legea eutanasierii.

Corina Alexandru se luptă în mod constant cu sistemul medical și cu legile din România pentru drepturile persoanlor bolnave de cancer. Ea a mai făcut astefl de apeluri și în anii 2009 și 2012. De asemenea, ca președinte al Asociației Oncologic Rom Constanța, femeia a luptat și pentru înființarea Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

O bolnavă de cancer cere legalizarea eutanasierii

„Scrisoare deschisă către Ministrul Sănătății,

Domnule ministru, mă numesc Corina Alexandru, bolnav de cancer și pacient cu grave probleme cardiace, avind inclusiv operatie pe cord deschis.

Am avut ocazia sa vă cunosc, și vă admir și respect munca pe care ați dus o ani la rind pentru copiii bolnavi de cancer, dar acum ce ne faceți?? Ne îngrădiți accesul în spitale, deci ne condamnați la moarte!!!

Cu tot respectul pe care vi-l port, daca tot ne ați netezit drumul către moarte, atunci în mod respectuos și în numele multor bolnavilor de cancer și pacienți ai secțiilor de cardiologie, va cer sa dați și aprobați legea eutanasierii!!!

Nu ne lăsați să ajungem in situația de a ne pune singuri capăt zilelor așa cum deja au fost bolnavi care au făcut o!!! Dați aceasta lege și vă veți asigura că veți avea suficiente locuri în spitale pentru a acoperi necesarul locurilor celor cu covid!!

Daca tot ne ți făcut carne de tun, macar lăsați ne sa plecam din lumea asta Intr un mod decent!!! In condiția in care pentru a supraviețui încă sint medicamente care lipsesc cu desăvirsire, in condiția in care medicii sint nevoiți să facă minuni cu noi cei bolnavi cronici, minunile care le fac aproape cu mîinile goale, atunci lasati ne sa vem dreptul, cei în faze terminale ale bolilor și pentru care nu sunt locuri în spitale, sa plecam din lumea aceasta cu demnitate!”, spune femeia în mesajul postat pe contul său de Facebook.

Cutremurător!!! „Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital”

De la începutul pandemiei, situația bolnavilor cronici este disperată. Aceștia nu mai reușesc să îşi găsească un loc în spitale ca urmare a protocoalelor de pandemie şi care se chinuie astfel zi de zi.

„Să ne dea posibilitatea să ne continuăm tratamentele. Dacă un bolnav de cancer are nevoie de operaţie, nu neapărat să îi scoată o tumoră, şi tu îi spui că nu poate fi operat decât strict de afecțiunea oncologică, deja îi semnezi condamnarea la moarte.

Mai bine să dea legea eutanasierii, că este foarte bună. Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm. Iau medicamente din străinătate pentru că nimeni nu îl aduce în ţară. Nu avem decât să mergem acasă, să așteptam cuminți cu lumânarea la capătul patului să murim. Sunt oameni care trec prin nişte dureri infernale. Nici morfina nu mai ajută. Lasă-l să plece decent şi civilizat”, a conchis pacienta bolnavă de cancer.

Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza Covid.

Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza Covid-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.