Sari la conținut

Albert Bourla, directorul Pfizer: Pastila anti-Covid ar putea ajunge la public până la sfârșitul anului 

Medicament banal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Albert Bourla, directorul Pfizer: Pastila anti-Covid ar putea ajunge la public până la sfârșitul anului.

Gigantul farmaceutic Pfizer a declarat că o pastilă pe care o testează pentru a preveni ca oamenii să se îmbolnăvească grav de COVID-19 ar putea deveni disponibilă până la sfârșitul anului. Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a dezvăluit că în martie că a început testarea la om a pilulei antivirale, într-un interviu pentru CNBC.

Albert Bourla: Pastila anti-Covid ar putea ajunge la public până la sfârșitul anului

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje.

Unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC.

Medicamentul este un inhibitor de protează care poate împiedica virusul să facă copii de la sine într-o celulă. A fost descris ca un potențial schimbător de joc care poate ajunge la mai mulți oameni decât tratamentele existente, deoarece ar fi ușor de administrat acasă. Pfizer are în vedere persoanele care iau pilula la primul semn de infecție pentru a preveni apariția simptomelor severe.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a mai spus Albert Bourla.

În acest moment, majoritatea medicamentelor disponibile COVID-19 trebuie administrate intravenos. Acestea sunt limitate la pacienții spitalizați sau cu risc crescut de simptome severe. Compania a declarat că medicamente similare au fost utilizate în siguranță pentru tratarea altor viruși precum HIV și hepatita C.

Pilula vine ca o continuare a vaccinului anti-covid Pfizer și BioNTech, care a fost primul autorizat în S.U.A. Compania a declarat în luna trecută că pandemia poate fi combătută atât prin prevenirea prin vaccinuri, cât și prin tratamente pentru persoanele care se infectează cu virusul.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel