duminică, august 1, 2021

„Alegeți! Fie vă vaccinați, fie vă bag la închisoare”. Este decizia fără precedent a unui președinte de țară.

Filipine este țara care se luptă cu unul dintre cele mai grave focare din Asia, cu peste

1,3 milioane de cazuri și 23.000 de decese. În acest context, președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat cu închisoarea persoanele care refuză să fie vaccinate împotriva coronavirusului.

Acesta s-a adresat națiunii într-o emisiune televizată, luni seara, și a fost cât se poate de clar cu intențiile pe care le are vizavi de vaccinarea anti-covid a populației. Furia sa vine în urma rapoartelor privind prezența scăzută a oamenilor în mai multe centre de vaccinare din țară.

Preşedintele Duterte îi ameninţă cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze anti-COVID19

Mesajul șocant al președintelui filipinez: „Alegeți! Fie vă vaccinați, fie vă bag la închisoare”

Cu toate

acestea, intențiile președintelui sunt în contradicție cu cele ale oficialilor din domeniul sănătății, care au spus că, deși oamenii sunt îndemnați să se vaccineze, acesta este un act voluntar.

„Alegeți! Fie vă vaccinați, fie vă bag la închisoare. Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară. Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de recomandările Guvernului”, a declarat Duterte, potrivit CNN.

Ministrul justiţiei, Menardo Guevarra, a precizat marţi că nu există nicio lege care să incrimineze refuzul vaccinării.

„Cred că preşedintele a folosit doar cuvinte puternice

pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca noi să ne vaccinăm şi să ajungem la imunitate colectivă cât mai curând posibil. (…) Ca avocat, ştie că este legal să alegi să te vaccinezi”, le-a spus Guevarra jurnaliştilor.

Începând cu 20 iunie, autoritățile filipineze au vaccinat complet 2,1 milioane de oameni, făcând progrese lente către ținta guvernului de a imuniza până la 70 de milioane de oameni din cei 110 milioane. De asemenea, președintele s-a poziționat ferm față de redeschiderea școlilor.

Numărul total de cazuri de coronavirus din Filipine a crescut la 1.364.239, cu

5.249 de cazuri raportate luni, a anunţat Ministerul Sănătăţii, adăugând că numărul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 23.749.

Ultimele stiri

Parteneri