Sari la conținut

Pălării anti-copiat: Imagini VIRALE de la un examen din Filipine

Pălării anti-copiat: Imagini VIRALE de la un examen din Filipine

Imaginile cu studenți purtând așa-numitele „pălării anti-copiat” în timpul examenelor de facultate au devenit virale pe rețelele de socializare din Filipine, stârnind amuzament.

Studenții de la o facultate din orașul Legazpi au fost rugați să poarte accesorii pentru cap care să-i împiedice să arunce cu ochiul la lucrările altora. Mulți au răspuns creând obiecte de casă din carton, cutii de ouă și alte materiale reciclate.

Mary Joy Mandane-Ortiz, profesoară de inginerie mecanică la Bicol University College of Engineering, a spus pentru BBC că a căutat o „modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la cursurile ei.

Mandane-Ortiz a spus că ideea a fost „cu adevărat eficientă”. A fost implementat pentru examenele intermediare recente, care au fost susținute de sute de studenți la facultate în a treia săptămână a lunii octombrie.

A student wears a homemade hat adorned with lollipops during a college exam in the Philippines

Pălării anti-copiat: Imagini VIRALE de la un examen din Filipine

Profesoara Mary Joy Mandane-Ortiz a spus că cererea ei inițială a fost ca studenții să facă un design „simplu” din hârtie. Ea a fost inspirată de o tehnică folosită în Thailanda cu câțiva ani în urmă.

În 2013, o imagine a devenit virală care arăta o sală de studenți din Bangkok care luau foi de test în timp ce purtau „clapete pentru urechi” – foi de hârtie lipite de fiecare parte a capului pentru a le ascunde vederea.

A student wears a homemade hat made of egg boxes during a college exam in the Philippines

Astfel că, inginerii în curs de formare au preluat ideea și au adus-o la viață potrivit nevoilor lor: în unele cazuri, inovand articole pentru acoperirea capului complexe în „doar cinci minute” cu orice gunoi pe care au găsit-o în jur.

Alții și-au îmbrăcat pălării, căști sau măști de Halloween pentru a îndeplini mandatul.

A student wears homemade goggles during a college exam in the Philippines

Un șir de postări pe Facebook ale profesoarei – care îi arată pe tineri purtând creațiile lor elaborate – a strâns mii de aprecieri în câteva zile și a atras acoperire din partea instituțiilor media filipineze.

De asemenea, se pare că au inspirat școlile și universitățile din alte părți ale țării să-și încurajeze propriii studenți să-și pună capul împotriva înșelăciunii.

Mandane-Ortiz a spus că cursanții ei au avut performanțe mai bune în acest an, fiind motivați de condițiile stricte de examen să studieze foarte mult. Mulți dintre ei și-au terminat testele devreme, a adăugat ea – și nimeni nu a fost prins trișând anul acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel