Sari la conținut

Alexandru Rafila știe cum poate atinge guvernul Cîțu imunitatea de turmă: „Are nevoie de 36 de milioane de mici”

efectul consumului de mici asupra organismului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Mici

Alexandru Rafila știe cum poate atinge guvernul Cîțu imunitatea de turmă: „Are nevoie de 36 de milioane de mici”.

Deputatul PSD și reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila este de părere că Guvernul a eșuat pe toate planurile cu campania de vaccinare.

Acesta a declarat ironic, în cadrul unei conferințe de presă, vineri, 18 iunie, că, în ceea ce privește atingerea obiectivelor campaniei de vaccinare, „pe Florin Cîțu îl despart 36 de milioane de mici de atingerea acestui obiectiv (de imunitatea de turmă, n.e.)”.

Alexandru Rafila știe cum poate atinge guvernul Cîțu imunitatea de turmă

Alexandru Rafila a făcut astfel trimitere la campania de vaccinare pe mici, care se desfășoară în Piața Obor și a atras atenția că problema nu a fost organizarea logistică a vaccinării, ci campania de informare, de câștigare a încrederii populației.

„Despre campania de vaccinare am văzut declarații ale premierului care a spus că nu și-a asumat ținte, ci au fost doar discuții de principiu ‘Ce bine ar fi sa…’. Întâi am aflat de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. După aceea de 10,4 milioane de persoane vaccinate la septembrie.

Și tot ne-am învârtit în jurul unor cifre despre care aflăm acum că nu erau niște ținte și că scopul vaccinării era oprirea pandemiei. Sigur, pandemia evoluează la nivel sporadic acum, dar asta nu înseamnă că neatingerea țintelor nu va avea niciun impact”, a declarat Alexandru Rafila.

„Dl Cîțu, ca să spunem așa, este un om norocos/ A constatat că în România pandemia nu mai evoluează”

Reprezentantul României la OMS a analizat urmările acestei nereușite a vaccinării, pe care premierul nu și-a asumat-o. Deputatul PSD a adăugat că punctul nevralgic al acestei campanii a fost, de fapt, comunicarea. Rafila este de părere că „această flecăreală” legată de vaccinare nu este un element de seriozitate şi de consecvenţă.

 „Dl Cîțu, ca să spunem așa, este un om norocos. Fără să reușeasca să atingă niciuna din țintele asumate, a constatat că în România pandemia nu mai evoluează. Ce se va întâmpla în situația în care vom inregistra în toamnă un număr important de cazuri și ne vom intoarce la restricții care vor bloca economic și social țara.

Ce se va întampa atunci? Va exista o asumare? Eu nu cred pentru că această flecăreală legata de vaccinare nu este un element de seriozitate.

Dacă din punct de vedere logistic lucrurile nu pot fi reproşate, domnul doctor Gheorghiţă şi-a făcut treaba, din punct de vedere al organizării efective a campaniei, mai ales de comunicare şi de informare, de convingere a populaţiei, de transmitere a unui sentiment de siguranţă şi de încredere în Guvern, lucrurile au fost ratate pe toate planurile.

Avem sub 15.000 de persoane care se vaccinează zilnic cu doza întâi, lucrul ăsta ne arată că dacă acest număr de persoane se va menţine, până la sfârşitul acestui an, maxim 7 milioane de oameni se vor vaccina.

Este clar că ţintele nu au fost atinse, nici nu vor fi atinse, pentru că inconsecvenţa şi neseriozitatea sunt lucrurile pe care le transmite Guvernul pentru o problemă de sănătate publică foarte serioasă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel