Sari la conținut

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Pește contaminat retras de la raft din mai multe supermarketuri. ANSVA: dacă aveți aceste simptome, mergeți la medic IMEDIAT!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
peste contaminat

ANSVSA a transmis un avertisment pentru toți românii. În urmă cu foarte puțin timp, specialiștii au decis să retragă de la vânzare somon afumat norvegian, după ce a fost confirmat faptul că este infectat cu bacteria Listeria. De asemenea, este important de știut că persoanele care le-au achiziționat deja, sunt rugate să revină cu ele la magazin, sau să le distrugă.

Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de Ocean Fish, ca urmare a prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Citeste si:

Potrivit sursei citate, se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

”Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Sursă foto: ANSVSA, Somon contaminat retras de la raft

Simptome provocate de produsele contaminate consumate

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

”Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

O problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.