sâmbătă, iunie 25, 2022

Carne de pui cu Salmonella. Un lanț de magazine retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui superioare cu spate, după ce a constatat că prezintă Salmonella, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

”Vă informăm că Metro Cash & Carry România a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: prezența Salmonella enteritidis”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă transmis luni, 24 ianuarie.

Te-ar mai interesa: Căderea părului: Oamenii de știință au găsit o leg...

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate. Producător SUPERDROB SA, Cod de bare: 5903368004770, Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022.”

Lista magazinelor unde se găsea carnea infestată

Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până la data 04.02.2022. Aceștia vor primi înapoi contravaloarea produselor.

Pulpele de pui cu spate au fost distribuite în 12 magazine Metro din ţară.

Lista completă a magazinelor unde sortimentele au fost retrase de pe piață în urma verificărilor:

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...


Simptomele infecției cu Salmonella

Salmonella este o bacterie care se transmite foarte repede la om atât de la animalele infectate, cât şi de la alimentele contaminate. Majoritatea celor infectaţi nu au simptome şi se vindecă fără tratament, dar pentru alţii această infecţiei poate fi fatală.

Majoritatea oamenilor infectaţi cu acestă bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii care s-a căsătorit cu o păpușă de ...

Există însă şi cazuri în care pacienţii trebuie internaţi în spital. La aceşti pacienţi infecţia cu Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe. În aceste cazuri bolnavul poate muri dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private