Sari la conținut

Alertă cu bombă într-un avion de pasageri!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Alertă cu bombă într-un avion de pasageri! Aeroportul din Delhi a fost înștiințat, luni, de Turnul de control Lahore despre o amenințare cu bombă într-un avion pe ruta Iran-China.

Turnul de control al traficului aerian din Delhi a contactat pilotul pentru a-i oferi ajutor, însă acesta a refuzat să aterizeze în India.

Potrivit Indian Express, apelul a fost primit la ora 9:30 (ora locală), cu privire la un zbor Mahan Air, pe ruta Teheran-Gangzhou.

Amenințare falsă

Forțele Aeriene Indiene, într-o declarație, au declarat: „La 3 octombrie 2022, s-a primit o informație despre o amenințare cu bombă asupra unei aeronave cu înmatriculare iraniană, când aceasta tranzita spațiul aerian indian. Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Indiene (IAF) au urmat aeronava la o distanță sigură. Aeronavei i s-a oferit opțiunea de a ateriza la Jaipur și apoi, la Chandigarh. Cu toate acestea, pilotul și-a declarat refuzul de a devia către oricare dintre cele două aeroporturi.”

Acesta a adăugat: „După un timp, s-a primit o sesizare din Teheran să nu se țină cont de alarma cu bombă, în urma căreia, aeronava și-a continuat călătoria către destinația sa finală. Toate acțiunile au fost întreprinse de IAF conform procedurii stabilite, împreună cu Ministerul Aviației Civile și Biroul Securității Aviației Civile. Aeronava era sub supraveghere radar atentă de către Forțele Aeriene în întreg spațiul aerian indian”.

Luni, aeronava era în drum spre Guangzhou, conform informațiilor provenite de la portalul de urmărire a zborurilor Flightradar24.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel