Sari la conținut

Alertă maximă! Klaus Iohannis, testat urgent pentru COVID-19. Vizita oficială în Letonia a fost amânată

Alertă maximă! Klaus Iohannis, testat urgent pentru COVID-19. Vizita oficială în Letonia a fost amânată.

În vârstă de 66 de ani, preşedintele Letoniei, Egils Levits, a fost testat pozitiv la coronavirus, la întoarcerea din Suedia, de la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, unde a participat și președintele României, Klaus Iohannis.

În februarie, Egils Levits, 66 de ani, a fost una dintre primele persoane din  Letonia vaccinate anti-covid. Levits s-a vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să facă la fel.

Alertă maximă! Klaus Iohannis, testat urgent pentru COVID-19

În acest context, joi, 14 octombrie, Klaus Iohannis, în vârstă de 62 de ani, şi-a anulat vizita oficială în Letonia care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă. Preşedintele a fost fotografiat la o distanță mai mică de un metru de omologul său leton care a fost confirmat pozitiv cu Covid. Niciun unul din cei dou președinți nu purta mască de protecție.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Anunțul a fost făcut de către Administraţia Prezidenţială.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a făcut un test pentru COVID. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, rezultatul este negativ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.