Sari la conținut

Alertă sanitară! Spanac toxic. Medic: Provoacă halucinații și delir

Alertă sanitară în Australia: Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Oamenii sunt destul de bolnavi, văd lucruri care nu sunt acolo“!

Un lot de spanac toxic ce provoacă halucinații și delir ar trebui aruncat la gunoi, spun autoritățile. Spanacul toxic a declanșat o alertă urgentă de sănătate în Australia, după ce persoanele care l-au consumat au suferit stări grave de rău și halucinații.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat spanacul pentru copii Riviera Farms de la Costco.

Delir, ritm cardiac accelerat și vedere încețoșată

Autoritățile sanitare spun că simptomele lor au inclus, de asemenea, delir, ritm cardiac accelerat și vedere încețoșată.

Riviera Farms spune că este de părere că spanacul a fost contaminat de o buruiană, dar nu au fost afectate alte produse.

Lotul de spanac trebuie aruncat

dieta de primăvară

Ministerul Sănătății a avertizat că orice pachet de spanac al mărcii cu data de expirare 16 decembrie nu este sigur de consumat și trebuie aruncat.

Alertă sanitară: Spanac toxic. Medic: Provoacă halucinații și delir

De asemenea, a îndemnat orice persoană care a prezentat simptome neobișnuite după ce a consumat spanacul să se adreseze imediat la spital.

Nimeni nu a murit, așa că suntem foarte mulțumiți de acest lucru și sperăm să rămână așa, dar acești oameni sunt destul de bolnavi… până la halucinații accentuate, în care văd lucruri care nu sunt acolo”, a declarat pentru Sydney Morning Herald doctorul Darren Roberts, de la Centrul de informare despre otrăvuri al statului.

Un purtător de cuvânt al Riviera Farms a declarat că au luat măsuri imediate, cerând magazinelor să le retragă de pe rafturi.

„Nu există nicio sugestie și, din câte știm noi, nicio posibilitate ca alte produse să fi fost afectate de această buruiană”, au spus aceștia.

Toți cei afectați până acum sunt din Sydney, a declarat NSW Health, dar a alertat autoritățile din alte state în timp ce investighează, potrivit BBC.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel