Sari la conținut

Aliment cu puternic efect pentru creier. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită

beneficiul somnului de după-amiază pentru creier
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
beneficiul somnului de după-amiază pentru creier

Aliment cu puternic efect pentru creier:  ”Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea.

Aliment cu puternic efect pentru creier. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită

Nu de puține ori, Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile pe care ciocolata neagră le aduce celulei nervoase. Recent, renumitul medic a vorbit despre

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea explică faptul că cea mai bună ciocolată pentru creier este cea amăruie, care este și naturală și are puțin zahăr.


”Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. (…) Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere, al fructelor de sezon!

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, pe pagina de Facebook.

”Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

 „Renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi”

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt ”poveri” care se metabolizează greu.

Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis renumitul medic Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit despre rutina sa zilnică, cum își începe ziua și ce face ca lucrurile să meargă bine și să nu se streseze.

”În general, la ora 22:00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine.

Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirug, potrivit dcnews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.