marți, iulie 5, 2022

În sezonul rece se produc o multitudine de schimbări în organismul nostru. Sistemul imunitar este mult mai solicitat, iar temperatura optimă este menținută cu ajutorul metabolismului. Cum mănânci toamna pentru a fi sănătos și echilibrat?

Alimentația este esențială pentru organism, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate suplimenta nutrienții necesari pentru a lupta împotriva agenților patogeni și, de asemenea, pentru a menține temperatura corpului.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Anumite alimente, spre exemplu, au rolul de a menține echilibrul organismului tău în acest sezon și sunt esențiale pe timp de toamnă/iarnă.

De asemenea, vei beneficia și de menținerea temperaturii corpului.

Ce mănânci în sezonul rece?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare ce alimente sunt potrivite în sezonul rece și ce rol au în organism.

„În perioada rece ar trebui să ne concentrăm pe preparate calde și să creștem cantitatea de legume. Optați pentru legume consistente (rădăcinoase, mazăre sau dovleac) cu un gust bogat, plăcut, care țin de foame și care pot fi integrate în preparate ce conțîn și condimente precum, ghimbir, fulgi de ardei iute, turmeric.

Te-ar mai interesa: Ai mâinile și picioarele mereu umflate? Retenția d...

Toate aceste ingrediente ne încălzesc corpul prin efectul lor termogenic și în felul acesta obținem o stare de confort pentru că, odată cu răcirea vremii, chiar dacă noi petrecem mult timp în interior, corpul nostru resimte schimbarea de temperatură ambientală și trebuie să ne îndepărtăm de modelul supă și salată din timpul verii, deoarece astfel de mese nu mai sunt consistente și nu mai țin de foame, ci, din contră, favorizează mâncatul de dulciuri pentru a echilibra corpul.

Te-ar mai interesa: Momente cheie, din zi, când trebuie să bei un paha...

De asemenea, legumele mai consistente trebuie asociate mai curând cu carne slabă precum, curcan, pui și pește de captură de apă sărată.

Trecerea la alimentația pentru sezonul rece se face natural și nu e nevoie să complicați lucrurile, ci trebuie doar să mâncați sezonier”, a recomandat Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private