miercuri, iunie 29, 2022

Alimentația gravidelor este esențială atât pentru mamă, cât și pentru copil. Corpul are nevoie de o multitudine de nutrienți pentru a susține efortul și schimbările pe care o sarcină le aduce.

Cu atât mai mult, substanțele nutritive sunt responsabile și pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. În lipsa unor nutrienți esențiali, copilul se poate naște cu anumite probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

Totodată, ideea de a mânca „pentru doi” este greșită și chiar nesănătoasă. Iată cum ar trebui să mănânci, de fapt, atunci când ești însărcinată.

Alimentația sănătoasă în timpul sarcinii

Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice, a explicat în cadrul emisiunii ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, la Antena 3, care este meniul perfect pentru o femeie însărcinată, dar și care sunt alimentele interzise în sarcină.

Gravidele trebuie să evite consumul de lapte nefiert, carne crudă, pește crud și ouă nefierte. Sunt doar câteva dintre alimentele de evitat în sarcină. Gravidele nu trebuie să mănânce pentru doi!

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Când vorbim despre calorii, gravida are un mic supliment. În niciun caz nu mâncăm pentru doi. În primul trimestru este vorba de 100 de calorii, adică un pahar cu lapte. În trimestrul 2 creștem puțin undeva la 300-350 de calorii în plus, iar în ultimul trimestru 400-450 de calorii suplimentare. Așadar, nici vorbă să mâncăm pentru doi”, a spus nutriționistul Luiza Pîrvu.

Alăptatul echilibrează silueta

Există un consum suplimentar de calorii la mamele care alăptează față de cele care nu alăptează și o grijă mai mare a mamelor care alăptează în ceea ce privește alimentația. Acești factori combinați ajută silueta”, a mai spus Luiza Pîrvu la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private