marți, mai 24, 2022

Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge reprezintă un simptom important pentru diabet. Această afecțiune este caracterizată de creșterea glicemiei atunci când pancreasul nu mai funcționează în mod corespunzător.

Diabetul  poate fi ținut sub control cu ajutorul tratamentelor și alimentației. Medicul curant va adapta un plan de tratament eficient nevoilor și stadiului bolii.

De asemenea, este important să știi cum să te ajuți și singur. Astfel, este indicat să știi ce aliemente sunt bune pentru diminuarea nivelului de zahăr din sânge.

Te-ar mai interesa: Simptomele bolii Crohn: semnele de pe piele care p...

Un secret este să fie bogate în vitamina C și potasiu, nutienți care au beneficii însemnate pentru hiperglicemie.

Alimente care scad glicemia

Ceaiurile eficiente în păstrarea unui nivel optim al glicemiei sunt ceaiul verde chinezesc, ceaiul de afin, cătină și cel din frunze de dud alb. Totuși, ceaiurile trebuie consumate maxim de trei ori pe zi și nu înlocuiesc hidratarea optimă, ceea ce înseamnă că este necesar să beți și apă normală.

Grapefruit-ul este cel mai recomadat fruct în cazul persoanelor care suferă de hipeglicemie deoarece are un conținut scăzut în glucide. Puteți consuma aproximativ 500 de grame pe zi.

Te-ar mai interesa: Ce efect au energizantele asupra creierului nostru...

Usturoiul crud poate facilita scăderea glicemiei în cazul pacienților bolnavi de diabet. Acesta are anumiți compuși cu efecte asemănătoare insulinei. Reducând cu aproximativ 29 la sută glicemia, scorțișoara încetinește descompunerea carbohidraților. Totodată, în organism acționează ca insulina, însă într-un ritm mai lent.

Fasolea este, de asemenea, benefică pentru diminuarea glicemiei.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să te îngrași. Iată ...

„Tecile de fasole au efect de scădere a glicemiei. Nu este recomandată în schimb fasolea boabe, pentru că are mulţi hidraţi de carbon”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Ionescu, potrivit BZI.

Consumul de sparanghel este recomandat deoarece are un conținut mare de vitamina C ce protejează țesuturile de ateroscleroză. Leguma se poate servi în salate sau ceaiuri. De asemenea, persoanelor cu diabet le este recomandat consumul a maximum jumătate de kilogram de mere pe zi. Acestea au un conținut ridicat de fibre, asigurând eliminarea glucozei.

Te-ar mai interesa: Profesorul Constantin Dulcan: „Tot ceea ce facem r...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private