Alimente cu efect laxativ care te ajută să te eliberezi de constipație instant

Suferiți de constipație? Nu sunteți singur. Aproximativ 20 la sută din populația generală suferă de constipație. Atunci când mâncăm, alimentele călătoresc din gură prin tractul intestinal și ies din corpul nostru.

În mod obișnuit, este nevoie de șase până la opt ore pentru ca alimentele pe care le consumați să treacă prin sistemul digestiv. Constipația poate încetini acest proces și poate duce la disconfort abdominal. Cunoașterea alimentelor care provoacă mișcări intestinale imediat te pot ajuta să îți ușurezi instantaneu problemele digestive.

Cauze ale constipației

Înainte de a discuta despre alimentele care te ajută să ai mișcări intestinale, trebuie să determinăm cauza constipației. Există multe lucruri care pot cauza constipația, printre care:

  • Alegeri proaste în ceea ce privește stilul de viață
  • Lipsa de exerciții fizice
  • O dietă săracă
  • Stresul în exces
  • Deshidratare
  • Afecțiuni medicale precum IBS

Deci, ce este IBS? IBS este o abreviere pentru sindromul intestinului iritabil. Această afecțiune medicală afectează intestinul gros și provoacă crampe abdominale, dureri, gaze, balonare, constipație și diaree. Tratamentul IBS este conceput pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea digestivă. Va trebui să faceți exerciții fizice zilnic, să dormiți mult, să reduceți nivelul de stres, să consumați alimente bogate în fibre, să evitați alimentele care vă provoacă simptomele și să beți multe lichide.

Dieta și constipația

Stilul nostru de viață ocupat ne determină să ne îndreptăm spre alimente convenabile, cum ar fi alimentele procesate și restaurantele fast-food. Sistemul nostru digestiv are nevoie de fibre și de alimente integrale pentru a funcționa corect.

sursa foto arhiva doctorul zilei

Fibrele funcționează în două moduri diferite. În primul rând, atrag apa în intestine pentru a ajuta la înmuierea scaunelor. De asemenea, fibrele vă umflă scaunele și cresc motilitatea intestinală.

Înțelegerea alimentelor care te fac să ai mișscări intestinale instantaneu poate ajuta la creșterea frecvenței defecației și la facilitarea eliminării scaunelor. Pe lângă o dietă plină de alimente integrale, va trebui să faceți unele modificări ale stilului de viață pentru a vă îmbunătăți sănătatea digestivă și pentru a vă ameliora constipația.

Alimente care te eliberează de constipație

Există mai multe alimente care te ajută să ai mișcări intestinale. Fiecare dintre aceste alimente îți va oferi o ușurare instantanee și te va ajuta să te bucuri din nou de viață. Următoarea listă include alimente bogate în fibre pentru constipație, precum și alimente care conțin laxative naturale pentru a vă ajuta să vă ușurați constipația:

  • Merele – Merele sunt un superaliment atunci când vine vorba de ameliorarea constipației. Acestea conțin atât alimente solubile, cât și insolubile. Pectina din mere oferă, de asemenea, un efect laxativ pentru a vă ajuta să aveți mișcări intestinale rapid.
  • Avocado – Avocado conține cantități mari de magneziu, care acționează ca un laxativ. În plus, avocado atrage apa în tractul digestiv pentru a vă ajuta să vă înmuiați scaunul.
  • Kiwi – Fructele de kiwi stimulează tractul digestiv și accelerează timpul tractului intestinal pentru a ajuta la ameliorarea rapidă a constipației.
  • Portocalele – Portocalele conțin naringenină, care este un flavonol care oferă proprietăți laxative pentru a ajuta la ameliorarea constipației.
  • Pere – Perele conțin sorbitol care atrage apa în intestinul gros și stimulează mișcările intestinale. De asemenea, ele conțin fructoză care poate funcționa ca un laxativ natural.
  • Prune – Prunele uscate conțin un laxativ natural (sorbitol) și sunt bogate în fibre.
  • Rabarba – Rabarba conține un compus natural numit sennoside A. Acest laxativ natural este folosit în formulele laxative pe bază de plante, cum ar fi senna. Rabarba crește cantitatea de apă din intestine pentru a ameliora constipația.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

40 de minute ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

o oră ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

2 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

2 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

3 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului