
Cinci alimente cu puteri vindecătoare. Nutriționist: ”Cine le consumă slăbește și scapă de bolile cronice”

Alimente cu puteri vindecătoare. Expertul în nutriție Fabrizio Mancini spune că se întâmplă ceva uimitor atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la junk food, grăsimi rele, făina albă
și zahăr.
”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, spune dr Mancini.
Nutriționistul scoate în evidență faptul că există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice.
”În locul medicamentelor ar trebui să prescriem fructe și legume pentru vindecare bolilor”, a adăugat doctorul.
Iată un top cinci al alimentelor vindecătoare
recomandate de dr. Mancini:
conțin multă vitamina A. Vitamina A stimulează sistemul imunitar și protejează vederea.
ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Dar proprietățile de vindecătoare ale acestor fructe de pădure colorate nu se opresc aici. Ele conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, care ajuta la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor.