Sari la conținut

Alimente pentru concentrare și memorie. Ce trebuie să consumi?

alimente pentru concentrare și memorie

Creierul este un organ complex care necesită o multitudine de substanțe hrănitoare pentru a funcționa în mdo corespunzător. În caz contrar, ne putem confrunta cu probleme de concentrare și oboseală excesivă. Iată ce alimente pentru concentrare și memorie te pot ajuta să echilibrezi nivelul substanțelor necesare și, de asemenea, te ajută să combați anumite simptome neplăcute.

În lipsa nutrienților esențiali, putem manifesta oboseală, probleme de concentrare și, în anumite cazuri, pot fi declanșate anumite afecțiuni precum depresia. Pentru a redobândi echilibrul, este necesar să adopți un stil de viață mai sănătos și să faci alegeri alimentare optime.

Alimente pentru concentrare și memorie, benefice pentru funționarea normală a creierului

Nuci

Nucile sunt alimente bogate în nutrienți, proteine, fibre, vitamine și antioxidanți care vin să grăbească viteza procesului informațional și ridicarea nivelului memoriei și concentrării.  Acestea se consumă crude, fără sare pentru ca organismul să poată absorbi toate proprietățile lor benefice.

Pește 

Grăsimile Omega-3 se găsesc în scoici, midii, somon, ton, hering, anșoa, sardine, macrou, păstrăv etc. În fiecare etapă din viață, Omega-3 joacă un rol esențial în sănătatea creierului. Alimentele bogateîn acizi grași Omega-3 ajută la îmbunătățirea performanței cognitive, a atenției, protejează creierul împotriva îmbătrânirii și cel mai important aspect este că elimină riscul de depresie.

Avocado

Avocado conţine grăsimi sănătoase necesare creierului nostru şi vitaminele esenţiale K, B, C şi E, precum şi acid folic.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră sănătoasă, cea care are minim 70% cacao, conţine flavonoide care reduc riscul de accident vascular cerebral şi imbunatatesc circulaţia sangvină cerebrală.

Ulei extra virgil de măsline

Uleiul de măsline conţine polifenoli cu efect antioxidant ce au efecte benefice asupra deficitelor de învăţare şi de memorie specifice îmbătrânirii.

Ouă

Acestea nu doar ca iti asigura un mic dejun sanatos si hranitor, insa pot fi un aliment eficient pentru a-ti mentine creierul sanatos. Ouale sunt o sursa excelenta de vitamine din grupul B: vitamina B6, vitamina B12, acid folic (numit si vitamina B9). Cercetarile2 sugereaza ca aceste vitamine ar putea preveni micsorarea creierului (atrofia cerebrala) si ar putea sa intarzie declinul cognitiv.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel