Alimentele anti-colesterol: doar o porție pe zi combate eficient cel mai mare dușman al inimii

Un nou studiu realizat în Canada a scos la iveală că alimentele cu indice glicemic scăzut, precum fasolea sau lintea scad nivelul colesterolului rău și riscul dezvoltării bolilor de inimă.

”Fasolea, năutul, laptele degresat, merele și grapefruit-ul scad nivelul colesterolului LDL cu 5% și riscul de boli de inimă cu 6%”, spune John Sievenpiper de la St. Michael’s Hospital din Toronto.

Potrivit expertului, trebuie să consumă doar trei sferturi de cană de alimente cu indice glicemic scăzut, pe zi. Acestea se digeră lent și în același timp ce reduc nivelurile proteinelor animale și a grăsimilor trans dăunătoare.

 

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

3 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

4 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

4 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

4 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

5 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

5 ore ago

Citeste si: