marți, mai 24, 2022

Neuronii sunt celulele responsabile pentru funcționarea creierului și, implicit, a întregului organism. Deși sunt studii care atestă faptul că neuronii se pot regenera, acest proces este foarte complex.

Astfel, este indicat să evităm pe cât de mult posibil distrugerea neuronilor, care fac legăturile fundamentale pentru supraviețuirea noastră.

În prezent, neuronii pot fi ușor suprasolicitați de stilul de viață haotic, programul încărcat, lipsa de odihnă și alimentația nesănătoasă.

Te-ar mai interesa: Profesorul Constantin Dulcan: „Tot ceea ce facem r...

Toate aceste elemente pot duce la distrugerea prematură a celulelor nervoase.

Când vorbim despre alimentație, anumite produse pot dăuna foarte grav creierului, precum substanțele folosite pentru conservarea sau îmbunățățirea gustului alimentelor.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea dezvăluie care este una dintre cele mai nocive substanțe găsite în alimente și de ce este necesar să în eviți complet de acum.

Cel mai nociv ingredient pentru creier

„Cel mai bun <<supliment alimentar>> pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței. Dr. Adrian Marinescu: „Înc...

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase.

Un exemplu: E951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Te-ar mai interesa: Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce v...

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri. Sănătate!”, a scris Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg, pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private