Sari la conținut

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan trage semnalul de alarmă. Cine are puterea să ne influențeze creierul

produs esential pentru creier
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
uleiu de in ajuta creierul

 Într-un interviu, prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru, a explicat cine are puterea să ne influențeze sănătatea creierului. Profesorul de geniu spune că „universul vorbește prin creierul nostru, iar creierul respectă un cod etic… „Așa că dacă noi apărem în acest univers, aceasta înseamnă că universul vorbește prin creierul nostru. Aceasta înseamnă că creierul respectă un cod etic. De aici și ideea unei noi spiritualități, adică modalitatea de a gândi”.

Creierul respectă un cod etic

„Aș pleca de la ceea ce am descris în 2008, codul etic al creierului. Plecând de la ideea că gândurile, în funcție de conținutul lor semantic, pozitiv sau negativ, sunt prelucrate diferit, am înțeles că creierul nu poate face el în sine această selecție etică, de ordin moral. Însă conștiința o face. Așa că dacă noi apărem în acest univers, aceasta înseamnă că universul vorbește prin creierul nostru. Aceasta înseamnă că creierul respectă un cod etic. De aici și ideea unei noi spiritualități, adică modalitatea de a gândi.

Ce înseamnă spiritualitate în definiția celebrul neurolog și psihiatru Dulcan

Ce înseamnă spiritualitate în definiția mea? Înseamnă să cultivi acele valori etice sau morale care sunt favorabile sănătății proprii, armoniei sociale, mai ales întro societate foarte diversă. Diversitatea este biologică, psihologică și religioasă. Valori etice sunt valorile binelui.

Eu prin religie văd o valoare etică. Filosofiile se bazează pe aceasta: de exemplu, Platon vorbea de frumos și adevăr, Kant vorbea de legea morală. Filosofiile au în comun valorile etice și morale, pe care le-au cultivat.

Care sunt aceste valori?

Să fii generos cu ceilalți, să îi accepți, să accepți această diferențiere de toate ordinele, să îți ajuți semenii, să fii bun cu lumea!

Să facem numai bine o perioadă

Neale Donald Walsh, care a scris cărți traduse în 40 de limbi, vorbea exact despre aceleași lucruri. El spunea: fă bine celorlalți! Te întâlnești cu un om pe stradă? Fă-i un compliment, îi vei schimba toată ziua. Și mai spunea că dacă noi facem un efort maxim să nu facem nimic rău, să nu vorbim rău, să nu stigmatizăm, să nu ironizăm, să nu calomniem, să facem numai bine o perioadă, totul în noi s-ar schimba și binele ar fi în primul rând al nostru” a spus prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, potrivit CSID.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel