miercuri, martie 29, 2023

În timpul unei diete, este esențial să îi asigurăm organismului nutrienții necesari pentru o funcționare corespunzătoare. Unele alimente pot facilita pierderea în greutate, în timp au grijă de nevoile zilnice ale organismului. Iată alimentul care absoarbe grăsimile și ce alte beneficii are asupra sănătății generale.

Vinetele sunt recunoscute pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale esențiale. De asemenea, sunt ușor de gătit, versatile și pot fi consumate și în timpul postului.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Mihaela Bilic dezvăluie pe Facebook tot ceea ce ar trebui să știi despre acest aliment uimitor!

Alimentul care absoarbe grăsimile și este bogat în vitamine

Dincolo de calitățile ei nutritive (apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

Prin urmare, vinetele se gătesc: fie coapte direct în flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient în nenumărate preparate culinare: tocăniță, zacuscă, ghiveci, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100 cal (indiferent de ulei).

Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei!

Iată câteva idei practice și dietetice:

– în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina)- au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

– în cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel- nu vor mai absorbi ulei; același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti

– folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime; preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

– puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul

– sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte, în felul asta se pot păstra în siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate plus că va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Un sfat pentru vegetarieni:

dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert – are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private