Sari la conținut

Cum începi o dietă în mod sănătos și eficient?

În mod ideal, dietele pentru pierderea în greutate necesită adaptarea procesului la nevoile organismului nostru. O dietă standard nu va avea rezultatele așteptate pentru toată lumea și, de asemenea, poate priva organismul de nutrienți esențiali. Iată cum începi o dietă sănătoasă și echilibrată, care să respecte nevoile individuale!

Pentru rezultatele optime, este foarte important cum începi o dietă. Abordarea procesului, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic, este esențială. Răbdarea, voința și controlarea impulsurilor create de un stil de viață nesănătos sunt câțiva pași fundamentali în adoptarea unei diete potrivite.

De asemenea, trebuie să îți cunoști foarte bine organismul. Fie ceri sfatul unui nutriționist sau alegi să începi o dietă pe cont propriu, este foarte important să continui să îi oferi organismului nutrienții esențiali.

De multe ori, din cauza restricțiilor alimentare severe, corpul nostru are de suferit. Acesta nu mai primește suficiente substanțe nutritive și, cu toate că pierdem în greutate, sănătatea noastră poate fi puternic afectată.

Cum începi o dietă sănătoasă și pe ce trebuie să te concentrezi?

Cori Grămescu, nutriționist și expert în fitness, dezvăluie care sunt principiile unei diete sănătoase, eficiente și care să aibă, în același timp, grijă de nevoile tale.

„În momentul în care începem să facem schimbări în alimentație avem impresia că o să meargă totul strună. Nu o să fie așa, e mai bine să pornim cu așteptări realiste: vor fi și zile bune și zile mai puțin bune în ceea ce privește alegerile alimentare. Primele 2-3 luni e mult mai important să ne concentrăm pe alegerea alimentelor potrivite din toate grupele alimentare, să fie hrănitoare, să ne ofere energie și toți nutrienții necesari.

După ce am reușit să scăpam de micile probleme alimentare putem să umblam la porțiile de mâncare și să ne calculăm caloriile de slăbire. Cu toate astea, trebuie să înțelegem că slăbirea nu se întâmplă liniar. Se slăbește în salturi, de regulă nu se întâmplă nimic vreme de câteva zile, apoi observăm că am mai pierdut câteva sute de grame și tot așa”, dezvăluie Cori Grămescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.